Αλεξανδρούπολη: Διεθνής αναγνώριση στον ενεργειακό τομέα

15:27 12/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Παράδειγμα προς μίμηση στον ενεργειακό τομέα αποτελεί ο Δήμος Αλεξανδρούπολης μετά την διεθνή διάκριση που απέσπασε σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Ningbo της Κίνας από τις 6 έως και τις 9 Σεπτεμβρίου, για την επιλογή του να προωθεί τους τομείς της ενεργειακής απόδοσης, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και των έξυπνων δημόσιων πολιτικών.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, συνεργάτης του IRIS Smart

Cities ,αναγνωρίστηκε από την Επιτροπή China Green& Smart City Awards,ως μια πόλη που ανήκει σε μια επιλεγμένη ομάδα καινοτόμων αστικών κέντρων τα οποία αξίζουν διεθνή αναγνώριση και βραβεύτηκε στον τομέα διαχείρισης ενέργειας και καινοτομίας που αφορά τα project :Αστική και Αγροτική Τηλεθέρμανση με γεωθερμία στην Δημοτική ενότητα Τραιανούπολης, Αξιοποίηση τηλεθέρμανσης με απορριπτόμενη ενέργεια από τον σταθμό Φ.Α Tap στην Δημοτική ενότητα Φερών και στους τομείς Εξοικονόμησης Ενέργειας Οδοφωτισμού και Κτηρίων.

« Όταν αυτά τα project εκτιμιούνται από εμπειρογνώμονες παγκόσμιας κλάσης και έχουμε προσκληθεί για αυτό, στοχεύσανε μόνο σε εμάς σε αυτήν την χρονική στιγμή, το βραβείο είναι πολύ ιδιαίτερο που οι τεχνολογίες μας και η κατεύθυνση μας επικροτείται,» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο αντιδήμαρχος Ενέργειας Φυσικών Πόρων Τραιανούπολης του Δήμου Αλεξανδρούπολης Γιάννης Φαλέκας, ο οποίος παρέλαβε και το βραβείο.

Όπως εξήγησε «στόχος μας είναι οι ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις. Έχουμε συγκεκριμένους στόχους για μεγάλες χρηματοδοτήσεις στους τομείς που μας ενδιαφέρουν, όπως είναι η εξοικονόμηση ενέργειας και οι τηλεθερμάνσεις. Ειδικά η τηλεθέρμανση με απορριπτόμενη ενέργεια για πρώτη φορά με δική μας έγγραφη απαίτηση προς το υπουργείο Ενέργειας και την Ευρωπαϊκή Ένωση θα χρηματοδοτηθεί από κονδύλια της κομισιόν.»

« Ως Αλεξανδρούπολη αυτό που θέλαμε και επιδιώκαμε να μπούμε στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ στον ενεργειακό τομέα τα καταφέραμε,» κατέληξε ο κ. Φαλέκας.

Συντάκτης:Όλγα Ορφανίδου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα