Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού και Λαογραφίας στο Μακρυχώρι

21:04 5/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού και Λαογραφίας «ΚΟΙΛΑΔΑ των ΤΕΜΠΩΝ» που θα γίνει στο Μακρυχώρι του νομού Λάρισας 13-18 Ιουλίου.
Η επιτυχημένη πορεία των προηγούμενων ετών «αναγκάζει» φέτος το Σύλλογο Γυναικών Μακρυχωρίου – που είναι και ο διοργανωτής του Φεστιβάλ – να το κάνει 5νθήμερο.

Πέντε ημέρες ανάδειξης της πλούσιας πολιτιστικής και παραδοσιακής μας κληρονομιάς. Πέντε μέρες θα συνταξιδέψουμε λαογραφικά και μουσικά με τις παραδόσεις της Τσεχίας, της Βουλγαρίας και των άλλων

ομάδων που θα βρεθούν εκεί.
Την επιμέλεια του καλλιτεχνικού προγράμματος έχει ο χοροδιδάσκαλος Βαγγέλης Μάγειρας.
Αρωγοί σ’ αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια είναι ο Δήμος Τεμπών και η Τοπική Κοινότητα Μακρυχωρίου. Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Ο Σύλλογος Γυναικών Μακρυχωρίου, από σύστασής του, σκοπό έχει την προσφορά στον συγχωριανό, σε κάθε άνθρωπο. Στόχος του να αναδείξει τον πολιτισμό και την παράδοση του Μακρυχωρίου και της Πατρίδας μας και να τη μεταλαμπαδεύσει στα νέα παιδιά με δραστηριότητες σε όλη τη διάρκεια του έτους. Λειτουργεί τμήματα Ζωγραφικής, Θεατρικής Αγωγής και Παραδοσιακού Χορού όπου τα μέλη του φτάνουν τα 150.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα