Διεθνές Masterclass βιολιού από τον Λεωνίδα Καβάκο στην ΕΡΤ2 (trailer)

15:56 6/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Tον διεθνούς φήμης βιολονίστα, Λεωνίδα Καβάκο, να διδάσκει με τον μοναδικό του τρόπο νεαρούς μουσικούς στο πλαίσιο του Διεθνούς Masterclass που διεξήχθη στην Αθήνα από τις 6 έως τις 8 Μαΐου, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές μέσα από ειδικές εκπομπές της ΕΡΤ2.

Οι εκπομπές θα μεταδοθούν την Τρίτη 7 και την Τετάρτη 8 Ιουνίου στις

19.00, την Πέμπτη 9 Ιουνίου στις 18.40 και την Παρασκευή 10 Ιουνίου στις 19.30.

Ο Λεωνίδας Καβάκος γεννήθηκε στην Αθήνα και έμαθε βιολί σε ηλικία 5 ετών, καθώς ο πατέρας του Κωνσταντίνος και ο παππούς του ήταν επίσης βιολιστές, ενώ η μητέρα του πιανίστρια.

Αργότερα σπούδασε στο Ελληνικό Ωδείο, όπου είχε δάσκαλο τον Στέλιο Καφαντάρη, ενώ μιία υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση του έδωσε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει μαθήματα με τον δεξιοτέχνη Τζόζεφ Γκίνγκολντ στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα.

Στην πολύχρονη καριέρα του έχει δώσει δεκάδες συναυλίες σε όλο τον κόσμο είναι επίσης ένας ενθουσιώδης εκτελεστής μουσικής δωματίου και παρουσίαζε το δικό του ετήσιο φεστιβάλ μουσικής δωματίου στη γενέτειρά του Αθήνα επί 15 χρόνια («κύκλος μουσικής δωματίου» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών), ενώ παίζει και σε πολλά διεθνή φεστιβάλ του είδους.

Ο Καβάκος έχει εργασθεί επίσης και ως διευθυντής ορχήστρας (μαέστρος). Το 2001 ανακοινώθηκε η πρόσληψή του ως κυρίου guest artist στην Καμεράτα του Σάλτσμπουργκ ενώ έχει διευθύνει τη Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου, τη Συμφωνική Ορχήστρα της Βοστώνης, τη Συμφωνική της Βιέννης, τη Φιλαρμονική του Ρότερνταμ και της Στοκχόλμης, καθώς και τη Ρωσική Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα και τη Maggio Musicale Fiorentino.

Keywords
Τυχαία Θέματα