Απαντήσεις και διευκρινίσεις του Υπ. Εργασίας για τα περί επιστροφής αναδρομικών σε συνταξιούχους (video)

23:39 2/11/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Έντονες συζητήσεις, αλλά και προσδοκίες έχει προκαλέσει η επιστροφή από τον ΕΦΚΑ των αναδρομικών σε 2 συνταξιούχους, οι οποίοι είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ζητώντας να τους επιστραφούν ποσά από τις συντάξεις τους που είχαν περικοπεί πριν το 2015. Στην απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών μάλιστα, η οποία είναι απολύτως εναρμονισμένη με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας περί αντισυνταγματικότητας των περικοπών, δεν άσκησε έφεση το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Απαντήσεις και διευκρινίσεις έδωσε το υπουργείο Εργασίας λέγοντας ότι οι δικαστικές αποφάσεις για επιστροφή αναδρομικών, που αφορούν οικονομικές διαφορές πριν το 2015, δεν αλλάζουν τα δεδομένα.

Δ. Τζανακόπουλος στην ΕΡΤ: Δεν υπάρχει ζήτημα αναδρομικών διεκδικήσεων (video)

Δεν υπάρχει ζήτημα διεκδίκησης αναδρομικών ποσών πριν το 2015 ή μετά το 2016, επισήμανε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ. Όπως τόνισε, η απόφαση του δικαστηρίου για τους δύο συνταξιούχους εναρμονίζεται με αυτήν του ΣτΕ, σύμφωνα με την οποία οι περικοπές στις συντάξεις που έγιναν επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ – ΝΔ από το 2012 και μετά είναι αντισυνταγματικές. Ωστόσο, πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος, το ΣτΕ δεν έδωσε αναδρομική ισχύ στην απόφασή του.

«Από τη στιγμή που το κράτος υιοθέτησε το νέο ασφαλιστικό νόμο το 2016 έχει συμμορφωθεί πλήρως με την πιλοτική απόφαση του 2015 οπότε δεν υπάρχει ζήτημα αναδρομικών διεκδικήσεων των ποσών βάσει της απόφασης» υπογράμμισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα