Διδυμότειχο: Διορία 15 ημερών για το νερό

12:42 6/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένταση και υψηλοί τόνοι κυριάρχησαν στη χθεσινή, πεντάωρης διάρκειας ανοιχτή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Διδυμοτείχου, στην αίθουσα του οποίου κατέληξαν οι δημότες που νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στο δημαρχείο, διαμαρτυρόμενοι για τα σοβαρά προβλήματα από την ανεπαρκή και σε ορισμένες περιπτώσεις καθολική διακοπή υδροδότησης των σπιτιών τους επί ένα δεκαήμερο.

Εξοργισμένοι πολίτες επιτέθηκαν φραστικά στη δημοτική αρχή και στον πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Διδυμοτείχου, ζητώντας παραιτήσεις «όσων είναι ανίκανοι και ανεπαρκείς», όπως ανέφεραν, πρωτίστως

όμως απαίτησαν άμεσες λύσεις που θα διασφαλίσουν την ομαλή υδροδότηση του συνόλου της πόλης. Υπήρξαν διαβεβαιώσεις, τόσο από τον δήμαρχο Διδυμοτείχου όσο και από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΔ, Σταύρο Τσιτσιφύλλα, ότι με μικρές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις η κατάσταση θα βελτιωθεί τις επόμενες 15-20 ήμερες. Όπως αναφέρθηκε, αυτό θα επιτευχθεί με τη σύνδεση του δικτύου του Πραγγίου με τη δεξαμενή του Σχιστού και με την κατασκευή τριών δεξαμενών σε Μάνη, Ελληνοχώρι και Σοφικό, για την τροφοδοσία των αγροτικών ραντιστικών με μη πόσιμο νερό. Τα συγκεκριμένα έργα, κόστους 50.000 ευρώ περίπου, εκτιμάται ότι θα αυξήσουν κατά 20% την ποσότητα του νερού στο δίκτυο ύδρευσης του Διδυμοτείχου, ενώ σε περίπτωση που διαπιστωθούν αυξημένες ανάγκες, θα ζητηθεί η συνδρομή των υδροφόρων του Στρατού και θα γίνει διανομή εμφιαλωμένου νερού. “Μετά από πέντε ώρες συνεδρίαση, ο κ. Τσιτσιφύλλας δεσμεύτηκε ότι θα έχουμε κάποια λύση. Εμείς, πάντως, δεν είμαστε ικανοποιημένοι…”, σχολίασε η Σόνια Δοϊνούδη, μέλος της επιτροπής κατοίκων που ανέλαβε την πρωτοβουλία της χθεσινής κινητοποίησης, προειδοποιώντας ότι “οι δημότες θα επανέλθουν μετά από 15 ημέρες, εάν δε δουν κάποιο αποτέλεσμα”.

Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα