Διδυμότειχο: Η προάσπιση υγείας των πολιτών στο 14ο Συνέδριο του ΕΔΔΥΠΠΥ, με μήνυμα στήριξης για τους δύο φυλακισμένους Έλληνες στρατιωτικούς

18:53 20/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

«Η υγεία των πολιτών να μην ξεκινά από τη θεραπεία της ασθένειας αλλά από τη διατήρηση της υγείας του πολίτη , αποτελεί τη βασική στόχευση του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων –Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ)», είπε από το Διδυμότειχο όπου ξεκίνησαν σήμερα το πρωϊ, οι εργασίες του 14ου Πανελλήνιου Συνεδρίου του ΕΔΔΥΠΠΥ , ο πρόεδρος του Δικτύου , της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης . Παράλληλα εκτίμησε ότι κατά την ολοκλήρωση των διήμερων εργασιών του Συνεδρίου, η εξαγωγή των συμπερασμάτων

θα είναι «άξια της ιστορίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, στον οποίο ανήκει και το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων» , προσθέτοντας ότι η «κεντρική εξουσία θα πρέπει να καταλάβει ότι εφόσον αποκεντρώσει δικές της εξουσίες και τις μεταφέρεις κοντά στις τοπικές κοινωνίες τότε, αυτές θα είναι πιο αποτελεσματικές και πιο σημαντικά τα αποτελέσματα για τους πολίτες».

«Η υγεία και η διατήρησή της δεν είναι απλώς μία ευχή, αλλά είναι οι συνθήκες και το περιβάλλον όπου ζει κανείς. Όλα τα αυτά αποτελούν το προφίλ μίας πόλης, το οποίο θα πρέπει να αναζητάτε, να διαμορφώνεται» σημείωσε ο κ. Πατούλης, υπογραμμίζοντας ότι η διαδικασία αυτή θα πρέπει να γίνεται από την τοπική αυτοδιοίκηση καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «κανείς άλλος στη χώρα δεν μπορεί να ξέρει καλύτερα τα προβλήματα μίας τοπικής κοινωνίας, παρά μόνο ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο». Σχετικά με τη διεξαγωγή του Συνεδρίου στο Διδυμότειχο, ανέφερε πως «είμαστε πολύ χαρούμενοι που το Συνέδριο φιλοξενείται σε αυτήν την όμορφη πόλη, που όμως έχει και ένα συμβολισμό, που βρίσκεται στα ελληνοτουρικικά σύνορα, και ιδιαίτερα σε αυτήν την περίοδο, το μυαλό μας είναι στους δύο στρατιωτικούς μας που άδικα βρίσκονται στις φυλακές της Τουρκίας».

«Πιστεύω ότι θα έχουμε χρήσιμα συμπεράσματα, θα προβληθεί ο τόπος μας, ειδικά τώρα σε μία εποχή που η χώρα μας περνάει δύσκολες καταστάσεις και οι εξελίξεις είναι ραγδαίες σε όλους τους τομείς» είπε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, Παρασκευάς Πατσουρίδης.
Σημειώνεται ότι οι εργασίες του Συνεδρίου θα ολοκληρωθούν το Σάββατο , 21 Απριλίου , με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 180 αυτοδιοικητικών, επιστημόνων υγείας και στη διάρκεια του θα αναλυθούν ζητήματα όπως «ΚΕΠ Υγείας», «Τουρισμός Υγείας-Ιαματικός Τουρισμός», «Πολιτικές Υγείας του ΕΔΔΥΠΠΥ: Υγιής Γήρανση, Εργασιακό στρες, ψυχική υγεία, Ανεργία και επιπτώσεις στην υγεία, κ.α.». Στις 7 σήμερα το απόγευμα, στην επίσημη έναρξη του Συνεδρίου θα παρευρεθούν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, η υφυπουργός Εσωτερικών, Μακεδονίας-Θράκης, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Συνέντευξη-Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου
Φωτογραφίες :Δήμητρα Παρασκευοπούλου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα