Διάρρηξη και απόπειρα ληστείας στα γραφεία της ΠΕΝΕΝ

18:49 24/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το βράδυ μεταξύ 23 με 24/8/2017, άγνωστοι διέρρηξαν τα γραφεία της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού στον Πειραιά.

Στη σχετική ανακοίνωση η ΠΕΝΕΝ αναφέρει ότι: «Οι επίδοξοι ληστές όπως προκύπτει από την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά η οποία ανέλαβε τη διερεύνηση της υπόθεσης φαίνεται ότι είχαν αντικλείδι της κεντρικής εισόδου του κτιρίου και πιθανότατα τηλεκοντρόλ για τα ρολά που ήταν κατεβασμένα στο κλειστό

κτίριο που στεγάζονται 9 Ναυτεργατικά Σωματεία.

Η επίθεση κλοπής έγινε αποκλειστικά στα γραφεία της Ένωσής μας. Οι ληστές επικεντρώθηκαν στη παραβίαση του χρηματοκιβωτίου χρησιμοποιώντας διάφορα εργαλεία αλλά και φλόγα με σκοπό να το παραβιάσουν, χωρίς τελικά να τα καταφέρουν. Επίσης όλα τα γραφεία ήταν παραβιασμένα και είχαν σκορπίσει παντού διάφορα αντικείμενα που φυλάσσονται στα συρτάρια και στα ντουλάπια».

H ΠΕΝΕΝ έκανε σχετική καταγγελία στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα και κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων.

Επίσης αναφέρει πως: «Η επίθεση και η απόπειρα κλοπής στη ΠΕΝΕΝ εγείρει σοβαρά ερωτηματικά αλλά και προβληματισμούς τα οποία οφείλουν οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές να ερευνήσουν σε βάθος προκειμένου να αποκαλυφθούν τα αιτία αυτής της πολύ περίεργης απόπειρας.

Είναι φανερό ότι η ενέργεια αυτή ήταν στοχευμένη και προφανώς οι οργανωτές και εκτελεστές αυτού του σχεδίου δεν περίμεναν να ανακαλύψουν κάποιο κρυμμένο θησαυρό στο χρηματοκιβώτιο της ιστορικής ΠΕΝΕΝ».

Keywords
Τυχαία Θέματα