Διαρκείς οι διπλωματικές κινήσεις της Αθήνας-Γνώμονας η ασφάλεια των 2 Ελλήνων στρατιωτικών (video)

12:56 11/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Η αξιοποίηση της διπλωματίας, μέσω όλων των διμερών διαύλων και η σταδιακή διεθνοποίηση του ζητήματος, είναι στο επίκεντρο της στρατηγικής της κυβέρνησης για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Ανδριανούπολης.

Διαβεβαιώσεις οτι γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες υπεράσπισης του εθνικού συμφέροντος καθώς και των δικαιωμάτων των δυο Ελλήνων αξιωματικών δίνει με συνέντευξη στην εφημερίδα Documento, ο υπουργός Εξωτερικών. Ο Νίκος Κοτζιάς καλεί την Τουρκία να μην επιχειρήσει από μια τέτοια κατάσταση να δημιουργήσει ένα μεγάλο πολιτικό γεγονός και μια παρατεταμένη

παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Τέτοιες συμπεριφορές δεν βοηθούν τις ευρωπαϊκές βλέψεις της Άγκυρας, δήλωσε από την Πάφο ο Πάνος Καμμένος.

Την ίδια ώρα, οι περιπολίες στα χερσαία σύνορα με την Τουρκία αναβαθμίζονται, ενώ ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου βρέθηκε κοντά στις οικογένειες των δύο στρατιωτικών.

Τη διαβεβαίωση ότι οι προσπάθειες σε διπλωματικό επίπεδο είναι διαρκείς, και ότι η Αθήνα ενεργεί με αποφασιστικότητα, νηφαλιότητα και ψυχραιμία, και με γνώμονα την ασφάλεια των δύο αξιωματικών, έδωσε με συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Keywords
Τυχαία Θέματα