Μήνυμα του Πρωθυπουργού την Τρίτη για την έξοδο από τα μνημόνια (video)

17:50 20/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Ελλάδα βγαίνει σήμερα τυπικά από τα μνημόνια με πολλές προκλήσεις να είναι ακόμα μπροστά. Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να απευθυνθεί στον ελληνικό λαό αύριο Τρίτη, από τοποθεσία υψηλού συμβολισμού -η οποία μένει να ανακοινωθεί ωστόσο κατά πληροφορίες φέρεται να είναι η Ιθάκη- σηματοδοτώντας τη νέα εποχή και ορίζοντας το πλαίσιο συγκεκριμένων δράσεων και πρωτοβουλιών για την επόμενη μέρα. Η Ελλάδα

μπορεί να σταθεί στα πόδια της, επισήμανε με ανακοίνωσή του ο ESM. Τη λήξη της τρίτης δανειακής σύμβασης χαιρέτισαν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι. Στην Αθήνα 10 Σεπτεμβρίου κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η είδηση της οριστικής λήξης του ελληνικού προγράμματος στήριξης έκανε το γύρο του κόσμου μέσω των διεθνών ΜΜΕ.

Στο πλαίσιο σχετικού αφιερώματος του BBC, το βρετανικό κανάλι φιλοξένησε δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος περιγράφει τις από εδώ και πέρα, βελτιώσεις στην καθημερινότητα των πολιτών.

Σύμφωνα με τον Αλ. Χαρίτση, «κατανοούμε πλήρως τι έχουν περάσει τα τελευταία οκτώ χρόνια λιτότητας, αλλά έχουμε την ισχυρή πεποίθηση ότι αυτά τα πρώτα στοιχεία αποτελούν ενδείξεις βελτίωσης της ελληνικής οικονομίας. Και μπορούν να έχουν και θα έχουν αντανάκλαση στην πραγματική οικονομία, στην καθημερινή ζωή των απλών ανθρώπων τους προσεχείς μήνες».

Keywords
Τυχαία Θέματα