Διαμαρτυρία πρώην εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία για μη αναγνώριση προϋπηρεσίας που απέκτησαν μέσω εργολαβικών συμβάσεων

12:50 16/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους στα δύο δημόσια νοσοκομεία της Λάρισας όπου απασχολούνταν συνεχώς με εργολαβικές συμβάσεις μέχρι και 17 χρόνια, έχοντας και την αντίστοιχη προϋπηρεσία, ζητούν πάνω από 100 εργαζόμενοι, στους τομείς της καθαριότητας της σίτισης και της φύλαξης.

Οι πρώην εργαζόμενοι πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι παράσταση διαμαρτυρίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας με κύριο αίτημα να αναγνωριστεί η προϋπηρεσία που είχαν όλα αυτά τα χρόνια που απασχολούνταν στα δημόσια νοσοκομεία.

Οι διαμαρτυρόμενοι άφησαν αιχμές κατά της κυβέρνησης υπογραμμίζοντας

ότι επί της ουσίας ανακυκλώνει την ανεργία, μη αναγνωρίζοντας την προϋπηρεσία τόσων χρόνων που είχαν, ώστε να λάβουν την απαραίτητη μοριοδότηση στον διαγωνισμό που θα γίνει μέσω των ατομικών συμβάσεων εργασίας.
Στο πλευρό των διαμαρτυρομένων και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Κ. Λαρίσης, ο οποίος χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματα των πρώην εργαζομένων στα δύο νοσοκομεία και δήλωσε παράλληλα ότι αναμένεται να πραγματοποιηθεί και σχετική συνάντηση για το θέμα με την ηγεσία του υπουργείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα