Διαμαρτυρία για τα πρόστιμα αυθαιρέτων

08:59 11/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τα πρόστιμα των αυθαιρέτων πραγματοποίησαν χθες το βράδυ, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, το Συνδικάτο Οικοδόμων, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και την Ένωση Συνταξιούχων, με αίτημα να μην πληρωθούν τα άδικα και φορομπηχτικά- όπως τόνισαν- πρόστιμα.

Ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Γιάννης Ρασούλης, αναφερόμενος στο θέμα σημείωσε: «Παρακολουθούμε το θέμα από κοντά, παρότι η κυβέρνηση μας έχει στο σκοτάδι για το νέο νόμο. Έχουμε διαβεβαιώσεις πως θα είναι πολύ λιγότερα

τα πρόστιμα από ότι ήταν και συμφωνούμε με την πρόταση των φορέων τα χρήματα που θα εισπραχθούν να επιστραφούν στις περιοχές για ανάπλαση».
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιάννης Κουράκης σημείωσε ότι πρόκειται για μεγάλο θέμα. «Είμαστε- είπε- κοντά στους οικιστές που αναγκάστηκαν να χτίσουν λόγω συνθηκών. Μπορεί να διαφωνούμε σε επιμέρους αλλά είμαστε στο πνεύμα του κειμένου που ως ψήφισμα ζητούν οι τρεις σύλλογοι».
Από την πλευρά του, ο Ηλίας Λυγερός της παράταξης «Ενεργοί Πολίτες» τόνισε ότι αυτό είναι ένα θέμα που έχει συζητηθεί κατά κόρον και πρέπει να λυθεί. «Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες. Προφανώς για εκείνους που είναι πρώτη κατοικία δεν πρέπει να υπάρχουν δεσμεύσεις ΑΦΜ και λογαριασμών τραπεζών», τόνισε και πρόσθεσε: «Υποστηρίζουμε το αίτημα να μη δεσμεύονται τα ΑΦΜ. Για τα υπόλοιπα θέματα, το Σώμα είχε εκφράσει άποψη επί του θέματος στο παρελθόν»
Από τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο Μιχάλης Κασαπάκης σημείωσε ότι ο νόμος που ετοιμάζει η κυβέρνηση θα είναι στάχτη στα μάτια γιατί «το μεγάλο κεφάλαιο θα απαλλαγεί από τις αυθαιρεσίες που κάνει και θα καλείται να πληρώσει ο λαός. Το ψήφισμα πρέπει να σταλεί όπως έχει και όχι να το κόψουμε και να το ράψουμε στα μέτρα μας. Αν διαφωνούμε ας ψηφίσουμε άλλο».

Keywords
Τυχαία Θέματα