Διάλογος: Η τέχνη που θεραπεύει (trailer)

14:52 7/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

ΣΑΒΒΑΤΟ 08/07/2017, στις 19:30

Ο «διάλογος» στην εκπομπή αυτής της εβδομάδας επισκέπτεται τον χώρο της υγείας και καταγράφει τους τρόπους με τους οποίους η τέχνη θεραπεύει όχι μόνο τους ασθενείς αλλά και τους θεραπευτές.

Στο πρώτο μέρος η κάμερα της εκπομπής ταξιδεύει στην περιφέρεια της Θεσσαλονίκης και επισκέπτεται τα εργαστήρια κεραμικής και ξυλουργικής του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ

στη Σίνδο. Όσο ο άμορφος πηλός παίρνει σχήμα και το απελέκητο ξύλο αποκτά ζωή ακούμε πώς η τέχνη βοήθησε ανθρώπους που ήταν παγιδευμένοι στα αδιέξοδα του εθισμού να ανακαλύψουν μια άλλη πλευρά του εαυτού τους και να βγουν από το σκοτάδι στο φως.

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής ο «διάλογος» πιάνει συζήτηση με τα μέλη της θεατρικής ομάδας «Ληνός» και παρακολουθεί τις πρόβες τους. Η θεατρική ομάδα δεν αποτελείται από επαγγελματίες ηθοποιούς αλλά από γιατρούς, νοσοκόμους, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό του νοσοκομείου «Γεώργιος Παπανικολάου» Θεσσαλονίκης και υπηρετεί εκτός από την τέχνη του θεραπεύειν, την τέχνη της υποκριτικής εδώ και περίπου τρεις δεκαετίες.

Παραγωγή: Bold is Missing
Σκηνοθεσία: Νικόλαος Ποττάκης
Αρχισυνταξία: Σάκης Ιωαννίδης
Δ/ντής Φωτογραφίας: Ιωάννης Κανάκης
Καλλιτεχνικός σύμβουλος: Στέφανος Νόλλας
Ηχολήπτης: Στέλιος Κουπετώρης
Μοντάζ: Γεώργιος Ζαφείρης
Διευθ. παραγωγής: Γιώργος Αλεξιάδης
Δημοσ. επιμέλεια: Μάγια Αλεξιάδου
Εκτέλεση παραγωγής: ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ι. ΠΟΤΤΑΚΗΣ / Bold is Missing

Keywords
Τυχαία Θέματα