Διάλογο για την αναμόρφωση του ακτοπλοϊκου δικτύου προανήγγειλε ο Θ. Δρίτσας

12:32 17/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την έναρξη ενός ευρύτατου διαλόγου, στο αμέσως επόμενο διάστημα, για την αναμόρφωση και αναδιάταξη του τοπίου της ακτοπλοΐας στη χώρα μας, ανακοίνωσε τη Δευτέρα, από τα Χανιά, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας.

Στον διάλογο θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι των ναυτιλιακών εταιρειών, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των νησιωτικών περιοχών .

Πιστεύουμε ότι η αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου είναι πλέον ώριμη, όπως και ο επανασχεδιασμός, διορθώνοντας και

βελτιώνοντας το δίκτυο που υπάρχει αυτή τη στιγμή, επισήμανε ο υπουργός.

Στο επίκεντρο του διαλόγου θα τεθούν οι κεντρικές και οιακτινωτές γραμμές, καθώς και άλλες λύσεις, προκειμένου εκτός από τα μεγάλα νησιά – που σε μεγάλο βαθμό εξυπηρετούνται ικανοποιητικότατα – αλλά να εξυπηρετούνται και τα μικρά νησιά.

Πέραν της ασφάλειας που, όπως ανέφερε ο υπουργός, βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο, αυτό που είναι πραγματικό ζήτημα είναι οι τιμές και η αναζήτηση λύσεων στο πεδίο του μεταφορικού ισοδυνάμου, ώστε και οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις να τιμολογούνται με τέτοιο τρόπο, με στόχο ο τελικός χρήστης, οι επιβάτες, τα εμπορεύματα, οι επισκέπτες θαλασσινών περιοχών να πληρώνουν πολύ μικρότερη τιμή εισιτηρίου από ότι η σημερινή.

Παράλληλα από το Υπουργείο εξελίσσεται μια διαδικασία καταγραφής των στρατηγικών σχεδίων που μπορούν να συγκροτήσουν από μόνοι τους οι Οργανισμοί Λιμένων και τα μεγάλα λιμενικά ταμεία, ώστε στη συνέχεια να συγκροτηθεί ο νέος αναπτυξιακός χάρτης για τα λιμάνια της χώρας. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα δύο μηνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα