Διακόσια εκπαιδευτικά προγράμματα υλοποιούνται στα Γυμνάσια – Λύκεια της Μαγνησίας

15:06 23/1/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Διακόσια εκπαιδευτικά προγράμματα θα υλοποιηθούν συνολικά, τη φετινή σχολική χρονιά, στα Γυμνάσια και Λύκεια της Μαγνησίας έναντι 230 που είχαν υλοποιηθεί πέρυσι. Σε αυτά θα απασχοληθούν εθελοντικά και εκτός σχολικού ωραρίου, περισσότεροι από 500 καθηγητές.

Όπως ανέφερε, κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης τύπου, η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, κ. Σοφία Κανταράκη, η υλοποίηση των προγραμμάτων ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα, με μια σημαντική καθυστέρηση σε σχέση με πέρυσι, η οποία οφείλεται στο γεγονός ότι καθυστέρησε πολύ η αποστολή της σχετικής εγκυκλίου από το Υπουργείο Παιδείας. Συγκεκριμένα, η εγκύκλιος εστάλη στις 7 Δεκεμβρίου, όταν πέρυσι, τα προγράμματα είχαν ξεκινήσει μέσα στο Νοέμβριο.

Παρόλα αυτά, το αρμόδιο γραφείο δέχθηκε και φέτος πληθώρα αιτήσεων για συμμετοχή στα 200 αυτά εκπαιδευτικά προγράμματα, εκ των οποίων 110 αφορούν τον πολιτισμό, 50 το περιβάλλον και 15 την αγωγή υγείας. Αναφορικά δε, με τις αιτήσεις για 25 προγράμματα αγωγής σταδιοδρομίας, αναμένεται σχετική ενημέρωση από το υπουργείο.

«Οι μαθητές ασχολούνται με τα προγράμματα και θέλουν να αφήσουν το αποτύπωμα στο σχολείο τους μαζί με τους συναδέλφους που τους καθοδηγούν. Όλα αυτά τα προγράμματα λειτουργούν απέναντι στην έλλειψη κουλτούρας, όσον αφορά στα πολιτιστικά αλλά και στην αδιαφορία για το περιβάλλον, όσον αφορά στα περιβαλλοντικά» τόνισε η κ. Κανταράκη, προσθέτοντας ότι πέρα από τη γνώση που παρέχουν, τα προγράμματα είναι και μια δημιουργική ενασχόληση, έχουν μια στοχαστική αναζήτηση και οι μαθητές δουλεύουν μέσα από μία βιωματική διαδικασία.

Αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά φέτος, υλοποιούνται προγράμματα και στο ΕΠΑΛ Σκοπέλου.

Η προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Ρηγώ Φασουράκη από την πλευρά της, σημείωσε πως αρκετοί εκπαιδευτικοί συμμετέχουν και σε περισσότερα από ένα προγράμματα, ενώ ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βόλου, κ. Ηλίας Κουτσερής ανέφερε ότι είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι γονείς τα προγράμματα που υλοποιούνται στα σχολεία. Πρόσθεσε δε, ότι μέσα από προγράμματα για το περιβάλλον, την ιστορία ή ακόμη και την γαστρονομία, δημιουργείται μια βάση δεδομένων για θέματα που αφορούν την περιοχή μας.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα