Διαγραφή προστίμων ζητά η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου

15:05 19/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Την διαγραφή των προστίμων που επιβλήθηκαν στις 17 Νοεμβρίου, κατά τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου στη Μυτιλήνη ζητά η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου, τονίζοντας, ότι ” τα πρόστιμα είναι άδικα και καταχρηστικά. Ζητάμε λίγο περισσότερο σεβασμό στον αγώνα που δίνουμε”.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου τονίζει μεταξύ άλλων:

“Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου στη Μυτιλήνη,

σημαδεύτηκε από το όργιο αυταρχισμού της αστυνομίας εναντίον μικρής ομάδας εργαζομένων και νέων, που προσπάθησαν να αποτίσουν φόρο τιμής στην προτομή του Μυτιληνιού νεκρού του Πολυτεχνείου Μιχάλη Μυρογιάννη. Αν και τηρούσαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα (μάσκες, αποστάσεις), περικυκλώθηκαν από πολλαπλάσιο αριθμό αστυνομικών και ανδρών των ΜΑΤ, ώστε να μη προσεγγίσουν το μνημείο του αγωνιστή. Η αστυνομία με περισσό ζήλο επιδόθηκε σε βεβαίωση προστίμων σε πέντε εργαζόμενους, παρόλο που όλοι τους είχαν τα απαραίτητα έγγραφα ή είχαν στείλει sms για τη μετακίνησή τους. Ανάμεσα τους είναι και τρεις γιατροί που δίνουν καθημερινά τη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας τη Λέσβου.

Η κυβέρνηση φέρει την πολιτική ευθύνη για την αυταρχική εκτροπή χτες στη Μυτιλήνη, όπως και σε όλη τη χώρα, όπου πραγματοποιήθηκαν ανάλογες εκδηλώσεις. Στόχος της ήταν να αποτρέψει κάθε εκδήλωση διαμαρτυρίας στην πολιτική της με τη χρήση υπέρμετρης αστυνομικής βίας. Επιχειρεί με την καταστολή να κρύψει από το λαό τις εγκληματικές ευθύνες της στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Από την έναρξη της πανδημίας το Φεβρουάριο άφησε ανοχύρωτο το Ε.Σ.Υ., δεν έκανε τις απαραίτητες προσλήψεις, δεν αύξησε τον αριθμό κλινών ΜΕΘ ως όφειλε, αλλά με αναγκαστικές μετακινήσεις προσπαθεί να καλύψει τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού.

Αποδεικνύουν έτσι πόσο υποκριτικά ήταν τα χειροκροτήματα της κυβέρνησης στους «ήρωες» υγειονομικούς…

Δε θα σωπάσουμε. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για «ψωμί – υγεία – παιδεία – ελευθερία» στο πνεύμα του Πολυτεχνείου.

Απαιτούμε να διαγραφούν όλα τα πρόστιμα για αδικαιολόγητη μετακίνηση, γιατί είναι άδικα και καταχρηστικά. Ζητάμε λίγο περισσότερο σεβασμό στον αγώνα που δίνουμε.”

 

The post Διαγραφή προστίμων ζητά η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα