Διαφωνίες για τη χρηματοδότηση Τεμένους στην Αθήνα -Τροποποίηση προανήγγειλε ο Υπ.Παιδείας

16:41 25/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Κατανοώντας τις επιφυλάξεις του προέδρου της ΝΔ σχετικά με τη διάταξη που επιτρέπει την επιχορήγηση του μουσουλμανικού τεμένους από την αλλοδαπή ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου δήλωσε ότι ως το βράδυ θα υπάρξει βελτιωτική τροποποίηση στο άρθρο για το ισλαμικό τέμενος, λέγοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε μια ειλικρινή ανησυχία». «Ως το τέλος της συνεδρίασης θα ήθελα να το δούμε και να δούμε πως θα το κάνουμε», είπε ο υπουργός.

Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, όπως είναι η διάταξη στο νομοσχέδιο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από Νομικά Πρόσωπα της αλλοδαπής.

Πρόσθεσε

ότι πρέπει απολύτως να είμαστε σίγουροι ότι θα διασφαλιστεί η πηγή και η προέλευση των χρημάτων για τη λειτουργία του τεμένους (…).

Απευθυνόμενος προς τον υπουργό Παιδείας τον κάλεσε να αποσύρει τη διάταξη περί χρηματοδότησης ή να την ξαναδιατυπώσει με τρόπο τέτοιο, ώστε να διασφαλιστεί ο κρατικός έλεγχος που θα επεκτείνεται στην πηγή της χρηματοδότησης.

Το Ποτάμι θα ψηφίσει για το ισλαμικό Τέμενος τόνιζει με ανάρτησή του στο twitter o επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Δεν παζαρεύουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα. Οι εθνικιστές,οι φοβικοί, οι ακροδεξιοί ας μην ψηφίσουν. Εμείς θα ψηφίσουμε

— Stavros Theodorakis (@St_Theodorakis) May 25, 2017

Η Χρυσή Αυγή καυτηρίασε το άρθρο 5 του νομοσχεδίου περί λειτουργίας του Τεμένους στην Αθήνα

Πηγή:ΕΡΤ/ Κώστας Κωνσταντόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα