Διαδηλώνουν τη Μ. Τρίτη στην Ελευσίνα ενάντια στην εκ περιτροπής εργασία

19:44 10/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Αντίστροφη μέτρηση για το συλλαλητήριο στην Ελευσίνα ενάντια στην εκ περιτροπής εργασία, τη Μ. Τρίτη στις 6μμ στην πλατεία Ηρώων.

Στο επίκεντρο βρίσκεται το σωματείο εργαζομένων στην εταιρία SKOT A.E., που δέχεται και την πίεση.

Παράλληλα συνεχή είναι τα μηνύματα αλληλεγγύης και των δηλώσεων συμμετοχής στην κινητοποίηση της Μ. Τρίτης. Την ίδια ώρα σε μία προσπάθεια να βρεθεί έδαφος για διάλογο, η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδας (ΟΕΧΒΕ), απέστειλε στη διοίκηση

της SKOT A.E. την ακόλουθη επιστολή:
Κύριοι,
Από το Δεκέμβριο 2016 έχετε θέσει τους εργαζόμενους της επιχείρησής σας σε εκ περιτροπής εργασία. Στην αρχή με τρεις (3) ημέρες εργασίας το μήνα και στη συνέχεια κάνατε κάποιες τροποποιήσεις που στην ουσία δεν αλλάζει τη δραματική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι.
Για να προβείτε στην εκ περιτροπής εργασία και μάλιστα στην πιο σκληρή μορφή της, επικαλεστήκατε ότι εντελώς ξαφνικά «χάσατε τον κύριο πελάτη σας».

Πρέπει να είναι καθαρό σε όλους ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμία σχέση ούτε με το πελατολόγιό σας, ούτε με τις εμπορικές σας συμφωνίες, ούτε με τα ανάλογα συμβόλαια που πρέπει να τις συνοδεύουν.
Δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι τις ευθύνες σας, τις μεταβιβάσατε και τις πληρώνουν εξ ολοκλήρου οι εργαζόμενοι ενώ εσείς αποφεύγετε ν’ αναλάβετε τις ατομικές σας ευθύνες και τα βάρη που προκύπτουν από αυτές.

Οι εργαζόμενοι αισθανόμενοι την αδικία αλλά και την αδυναμία να επιβιώσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους έχουν ξεκινήσει αγωνιστικές κινητοποιήσεις και καθημερινά (ημέρα – νύχτα) βρίσκονται έξω από την επιχείρηση, όπως κι εσείς γνωρίζετε.
Η συνέχιση αυτής της κατάστασης μόνο σε δρόμους αδιέξοδους οδηγεί.

Πιστεύουμε ότι έχετε ευθύνη να συζητήσετε μαζί τους δίνοντας ουσιαστική λύση, λύση εργασίας και όχι εξαθλίωσης.
Ως Ομοσπονδία, σας καλούμε άμεσα, αναλογιζόμενοι τις ευθύνες σας, να καλέσετε τους εργαζόμενους σ’ ένα διάλογο έχοντας υπόψη σας ότι η σημερινή κατάσταση θα πρέπει ν’ ανήκει στο παρελθόν.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θ’ αντιμετωπίσετε σοβαρά το όλο θέμα που έχει δημιουργηθεί.
ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ μιας επιχείρησης είναι η κινητήρια δύναμη αυτής.

Με εκτίμηση
Για την Ο.Ε.Χ.Β.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ε.ΘΕΟΧΑΡΗΣ Ι.ΚΑΤΣΙΩΝΗΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα