Διαδικτυακή εκδήλωση της “Πρωτοβουλίας” με θέμα την καύση απορριμμάτων

12:03 20/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Την Κυριακή, 22 Νοεμβρίου, στις 6.00 μμ, η Πρωτοβουλία “No Burn”, διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση – δημόσια συζήτηση με θέμα «Η καύση σκουπιδιών γενικεύεται σε όλη τη χώρα, Απάντησή μας ο συντονισμένος αγώνας των πολιτών». Μετά από τη ματαίωσή της τον Οκτώβριο, εξαιτίας της μη παραχώρησης του χώρου από τον ΟΛΒ για την πραγματοποίησή της στην παραλία του Βόλου, η εκδήλωση μεταφέρεται στη διαδικτυακή πλατφόρμα zoom με τα εξής στοιχεία σύνδεσης: Meeting ID: 845 3931 2512, Passcode: NoBurn.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι Γιάννος Νικολάου και Νίκος Σακούτης,

εκπρόσωποι από τη Δημοτική Κίνηση Θεσσαλονίκης «Η πόλη Ανάποδα» και από το Συντονισμό Φορέων, Συλλογικοτήτων και πολιτών Δ.Αττικής – Δ. Αθήνας «Δυτικό Μέτωπο» αντίστοιχα, που στις πόλεις τους αντιμετωπίζουν οξύτατο το πρόβλημα της καύσης σκουπιδιών. Θα συζητηθεί τι προβλέπει το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) και πώς διευρύνει την καύση σκουπιδιών πανελλαδικά, καθώς και ποια είναι η οικολογική διαχείριση απορριμμάτων. Επίσης, ως ομιλητής ο Κώστας Γαργάλας, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Μαγνησίας, θα αναδείξει ενδιαφέροντα και άγνωστα στο ευρύ κοινό στοιχεία για τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων του Δήμου Βόλου (εργοστάσιο SRF), που προωθείται από τις τοπικές Αρχές και τον τεκμηριωμένο από το ΤΕΕ Μαγνησίας μη βιώσιμο χαρακτήρα του, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν εκπρόσωποι συλλογικοτήτων από όλη την Ελλάδα και θα συζητηθεί “η δυνατότητα ανάπτυξης και συντονισμού συλλογικών αντιστάσεων στην κοινωνία, ώστε τελικά να διευρυνθεί ο αγώνας σε  ένα πανελλαδικό μέτωπο ενάντια στην καύση σκουπιδιών με στόχο τη νίκη”, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

 

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Διαδικτυακή, “Πρωτοβουλίας”,diadiktyaki, “protovoulias”