Δέσμευση υπουργού Υγείας για τέσσερις μόνιμους γιατρούς και δέκα νοσηλευτές στο Νοσοκομείο Βόλου

21:03 11/1/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Βόλου με τέσσερις μόνιμους γιατρούς και τουλάχιστον δέκα άτομα νοσηλευτικό προσωπικό, κατά την προκήρυξη που αναμένεται να γίνει την άνοιξη του 2019, δεσμεύτηκε ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Ξανθός, στο πλαίσιο ευρείας σύσκεψης πραγματοποιήθηκε χθες (10-1-2019) το απόγευμα, στο Υπουργείο Υγείας, για τις προοπτικές του Νοσοκομείου Βόλου.

Η σύσκεψη έγινε υπό τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Ξανθό, με την συμμετοχή της Υφυπουργού Οικονομικών

κ. Α. Παπανάτσιου, της Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Μ. Χρυσοβελώνη, τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας κ.κ. Μ. Μπαλλή και Αλ. Μεικόπουλο, του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, κ. Ν. Αντωνίου, της Υποδιοικήτριας κ. Β.Ζαζά και του Διοικητή του Γ.Ν. Βόλου «ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ» κ. Μ. Δραμητινό.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε εκτενώς η πορεία των έργων ΕΣΠΑ, το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων 2017-2018, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη και ο σχεδιασμός είναι να υλοποιηθούν όλα μέσα στο 2019.

Όσον αφορά στο θέμα της ενίσχυσης του Νοσοκομείου σε ανθρώπινο δυναμικό, ο Υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε ότι στην επόμενη προκήρυξη την άνοιξη 2019 για μόνιμο προσωπικό το Γ.Ν. Βόλου θα πάρει τουλάχιστον τέσσερις (4) μόνιμους ιατρούς κλάδου ΕΣΥ, {2 θέσεις ειδικότητας Παθολογίας, 1 θέση Επεμβατικής Καρδιολογίας (για τον Στεφανιογράφο) και 1 θέση Ακτινοδιαγνωστικής (για τον Μαγνητικό Τομογράφο), καθώς και δέκα (10) τουλάχιστον μόνιμες θέσεις Νοσηλευτικού προσωπικού για την στελέχωση των νέων δομών.

Μέχρι να ολοκληρωθούν δε, οι διαδικασίες των προκηρύξεων, οποιαδήποτε ανάγκη σε Νοσηλευτικό προσωπικό, θα ενισχυθεί με επικουρικό προσωπικό, του οποίου το κόστος μισθοδοσίας θα καλυφθεί στην επόμενη αύξηση του προϋπολογισμού, από πιστώσεις του Υπουργείου Υγείας ή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα