Δεν έγινε αποδεκτό το αίτημα της ΝΔ από την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας για τη Βενεζουέλα

16:48 21/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Αρνητικά απάντησε το προεδρείο της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής στο αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση της Επιτροπής προκειμένου να συζητήσει τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα και να καταλήξει σε ένα ψήφισμα που θα συζητηθεί στην Ολομέλεια.

Ως προς το τυπικό μέρος, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, έχει συμβουλευτεί σχετικώς και τις υπηρεσίες, οι οποίες αναφέρουν ότι «η Βουλή

και προφανώς οι κοινοβουλευτικές επιτροπές δεν κάνουν ψηφίσματα». Αυτός είναι και ο λόγος που δεν υπήρξε ψήφισμα για διαδικασία αναγνώρισης της Παλαιστίνης, διότι ακόμη και η Ολομέλεια δεν κάνει ψηφίσματα, σύμφωνα με επισήμανση του κ. Δουζίνα.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κώστας Δουζίνας τόνισε ότι ουδέποτε έχει συσταθεί επιτροπή για να διατυπώσει άποψη για μια εσωτερική υπόθεση άλλης χώρας και καυτηρίασε το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία ζητά σύσταση επιτροπής γι’ αυτό το θέμα, ενώ δεν έχει ζητήσει για άλλα θέμα μείζονης πολιτικής και Άμυνας.

Έκανε δε και μια αναφορά με νόημα στο γνωστό δράμα του Σαίξπηρ, τον Ερρίκο τον 4ο, σύμφωνα με την οποία: «Να κάνεις δουλειά σου, να απασχολείς ζαλισμένα μυαλά, με ξένους καυγάδες, ξένες αντιδικίες, ξένες διαμάχες. Αν πετύχει αυτή η προσπάθεια, μπορεί να εξαφανίσει τη μνήμη του παρελθόντος». «Αυτό μου ήρθε αμέσως στο μυαλό διαβάζοντας το αίτημα της ΝΔ», πρόσθεσε.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτο: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα