Δεκατριάχρονη έσωσε ηλικιωμένο – κόντεψε να πνιγεί από σουβλάκι

12:32 15/4/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Καλός άγγελος για έναν ηλικιωμένο άνδρα αποδείχθηκε 13χρονη μαθήτρια από τη Σητεία. Το κορίτσι, ενώ επέστρεφε στο σπίτι από το σχολείο, βρέθηκε μπροστά στον ηλικιωμένο, που σχεδόν γονατιστός και κατακόκκινος από την προσπάθεια προσπαθούσε να αναπνεύσει, καθώς πνιγόταν από το σουβλάκι που μόλις είχε καταπιεί. Η 13χρονη, χωρίς να διστάσει στιγμή και εφαρμόζοντας τις κατάλληλες τεχνικές κατάφερε να τον σώσει.
Το περιστατικό δημοσιοποίησε η Ομάδα των Εθελοντών Διασωστών Εκτάκτων Αναγκών Κρήτης,

που έκανε επίσης γνωστό ότι η μικρή, κόρη μέλους της Ομάδας, είχε παρακολουθήσει πριν από χρόνια σεμινάριο για τις πρώτες βοήθειες στο σχολείο της από την ΕΔΕΑΚ και είχε εκπαιδευτεί από τη μητέρα της.
Όπως αναφέρουν τα μέλη της Ομάδας Εθελοντών Διασωστών Έκτακτων Αναγκών Κρήτης:
«Η ώρα ήταν περίπου 13:30 όταν η 13χρονη Καλλιόπη Πασχαλάκη είχε σχολάσει από το σχολείο της και επέστρεφε στο σπίτι όταν ξαφνικά βλέπει σε πεζόδρομο της Σητείας έναν ηλικιωμένο άνδρα σχεδόν γονατιστό να κρατά το λαιμό του με τα δυο του χέρια και με κατακόκκινο χρώμα προσώπου να προσπαθεί να αναπνεύσει ( σημάδι πνιγμονής από τροφή η ξένο σώμα).
Το μικρό κορίτσι αντέδρασε άμεσα γιατί αναγνώρισε τον κίνδυνο τον οποίο διέτρεχε ο ηλικιωμένος και αποφάσισε να τον βοηθήσει κάνοντας μια τεχνική που απελευθερώνει τον αεραγωγό από ξένο σώμα, με αποτέλεσμα μετά από 5 χτυπήματα ανάμεσα στην ωμοπλάτη και 5 κοιλιακές ωθήσεις, το κομμάτι της τροφής που ήταν ένα μεγάλο κομμάτι κρέας από σουβλάκι, να πεταχτεί στην 5 κοιλιακή ώθηση και να απελευθερωθεί ο αεραγωγός του ηλικιωμένου.

Ο άνθρωπος φανερά σοκαρισμένος και με τρεμάμενη φωνή, αφού έκατσε και ηρέμησε, ευχαρίστησε θερμά τη μικρή και έφυγε για το σπίτι του».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα