Δεκατρία κρούσματα κορονοϊού στην ΠΕ Ιωαννίνων – 2 στην Π.Ε. Πρέβεζας

18:51 13/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Σαφώς καλύτερη, σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα, είναι η εικόνα που παρουσιάζεται στα αποτελέσματα των ελέγχων που ανακοινώνει καθημερινά ο ΕΟΔΥ για την ΠΕ Ιωαννίνων, εικόνα όμως που δεν επιτρέπει εφησυχασμό, όπως τόνισε στην εβδομαδιαία ενημέρωση ο υφ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ζητώντας από τους κατοίκους  «να εφαρμόσουν σκληρά τα μέτρα».

13 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές, ανακοινώθηκαν σήμερα Τρίτη, μια εβδομάδα

μετά τη λήψη των έκτακτων περιοριστικών μέτρων σε όλο το Νομό και 15 εχθές, ενώ στο τέλος την προηγούμενης εβδομάδας τα κρούσματα ήταν καθημερινά περί τα 20.

Από την Παρασκευή και μέχρι την Δευτέρα υπήρξαν 66 θετικά κρούσματα ενώ 147 άτομα έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό ως άμεσες επαφές και επαφές χαμηλότερου ρίσκου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο κ. Χαρδαλιάς στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων καταγράφονται 200 ενεργά κρούσματα ενώ 24 ασθενείς έχουν μεταφερθεί και νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο.

«Η κατάσταση στα Γιάννινα είναι κρίσιμη, είναι από τις περιοχές που μας απασχολούν πολύ και κάνω έκκληση στους πολίτες να εφαρμόζουν σκληρά τα μέτρα γιατί η κατάσταση είναι κρίσιμη», ανέφερε στις δηλώσεις του.

Ο Νομός παραμένει σε καθεστώς αυξημένης επιτήρησης για τις επόμενες 14 ημέρες, ενώ μέχρις την 25η Οκτωβρίου εξακολουθούν να είναι σε ισχύ τα μέτρα στο Τελωνείο της Κακαβιάς, το οποίο αποτελεί και το μοναδικό σημείο διέλευσης στην Ήπειρο στα Ελληνοαλβανικά σύνορα.
Δύο ακόμα κρούσματα ανακοινώθηκαν για την ΠΕ Πρέβεζας, συνδεόμενα με γνωστή συρροή.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα