Δεκάδες νεκροί από αεροπορικές επιδρομές σε περιοχή που ελέγχει το ΙΚ

19:12 12/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τουλάχιστον 34 άμαχοι, ανάμεσά τους 11 παιδιά, σκοτώθηκαν σε αεροπορικά πλήγματα τα οποία στοχοθέτησαν περιοχή που ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στην κεντρική Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Σφοδρές αεροπορικές επιδρομές» σημειώθηκαν τα ξημερώματα στην κοινότητα Ουκαϊριμπάτ και πολλά κοντινά χωριά, στην επαρχία Χάμα, σύμφωνα με την ίδια ΜΚΟ, η οποία εδρεύει στο Λονδίνο.

Η συγκεκριμένη περιοχή τελεί υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών του ΙΚ, οι οποίοι ανακατέλαβαν την Κυριακή την Παλμύρα,

μια πόλη όπου υπάρχουν ανεκτίμητης αξίας αρχαιολογικοί τόποι, στη γειτονική επαρχία Χομς.

«Από την έναρξη (σ.σ. την περασμένη εβδομάδα) της επίθεσης (του ΙΚ) στην Παλμύρα, αυτή η περιοχή έχει υποστεί επανειλημμένους βομβαρδισμούς», τόνισε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Δεν ήταν δυνατό να γίνει κάποια εκτίμηση για το εάν τα αεροπορικά πλήγματα εξαπολύθηκαν από την Πολεμική Αεροπορία του συριακού καθεστώτος ή αυτή της Ρωσίας, η οποία έχει επέμβει στη Συρία για να υποστηρίξει τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

Εξάλλου, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο για «δεκάδες κρούσματα ασφυξίας», χωρίς όμως να είναι σε θέση να επιβεβαιώσει προς το παρόν ότι οφείλονταν σε επίθεση με χημικά όπλα.

Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα