Δεκάδες έλεγχοι για Covid-19 στο ΚΥΤ ΒΙΑΛ . Επέκταση της καραντίνας έως και 4/11

18:03 22/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Παρατείνεται, έως και τις 4 Νοεμβρίου 2020, ο υγειονομικός αποκλεισμός του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ στη Χίο, με κοινή απόφαση των υπουργών Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Μετανάστευσης και Ασύλου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Περί τους 100 πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά και εργαζόμενοι, υποβλήθηκαν σε τεστ από το πρωί, 22/10, στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ, από το τοπικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ενώ πιθανόν και εντός της ημέρας να φτάσει και 2ο από την Αθήνα.

Στην ειδική σκηνή που στήθηκε στον κλειστό χώρο της ΒΙΑΛ, έχουν βρεθεί σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ τουλάχιστον 6 άτομα θετικά στον covid-19 καθώς και μία εργαζόμενη. Οι εργαζόμενοι νοσηλευτές , μαζί με τον στρατιωτικό γιατρό (αντικαθιστά τον εν αδεία ιατρό του ΕΟΔΥ), δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να μπορέσουν και τους ελέγχους να κάνουν στα πλαίσια του κορονοϊού κρατώντας τα μέτρα ασφαλείας και από την άλλη να αντιμετωπίσουν τα καθημερινά περιστατικά.

Υπενθυμίζεται ότι η δομή έχει «σφραγιστεί» από τις 14 Οκτωβρίου , μετά την ιχνηλάτηση πληθώρας κρουσμάτων.

Με αίτημα του υπουργείου, είχε τοποθετηθεί έκτακτο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο ΚΥΤ, με σκοπό την καλύτερη ανίχνευση κρουσμάτων και την υγειονομική περίθαλψη των επωφελούμενων.

The post Δεκάδες έλεγχοι για Covid-19 στο ΚΥΤ ΒΙΑΛ . Επέκταση της καραντίνας έως και 4/11 appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα