Δεύτερο κύμα πανδημίας παγκοσμίως – Ανησυχία και προβληματισμός (video)

08:27 27/7/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Περισσότερα από 146.000 είναι τα θύματα του κορονοϊού στις ΗΠΑ, ενώ στα μέσα Αυγούστου, αναμένεται να φθάσουν τις 175.000. Η ελληνική ομογένεια στην Αυστραλία μετρά 8 νεκρούς, ενώ στην Σερβία η θνητότητα από τον νέο ιό ανέρχεται στο 2,25%. Συνολικά τα κρούσματα του κορονοϊού ξεπέρασαν τα 16,4 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο, ενώ τα θύματα ξεπερνούν τις 652.000.

ΗΠΑ

Την ώρα, που η πανδημία σε Τζόρτζια,  Φλόριντα και σε άλλες πολιτείες εμφανίζουν ανησυχητικά ρεκόρ, η Καλιφόρνια ηγείται των πολιτειών ως προς τον απόλυτο αριθμό κρουσμάτων

αναφέροντας περισσότερα από 450.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα και αφήνοντας πίσω όχι μόνο την Νέα Υόρκη με 412.000 κρούσματα αλλά και την Φλόριντα με 25.000 απώλειες. Οι εισαγωγές στα Νοσοκομεία έχουν αυξηθεί κατά 80%, ενώ δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες στις ΜΕΘ.
Σερβία

Στην Σερβία, την Κυριακή 26/7, καταγράφηκε ο υψηλότερος αριθμός νέων κρουσμάτων από την εκδήλωση της πανδημίας. Το τελευταίο 24ωρο βρέθηκαν θετικοί στο κορονοϊό 467 άνθρωποι. Συνολικά μέχρι σήμερα νόσησαν 23.730 άτομα. Από εχθές κατέληξαν άλλοι οχτώ ασθενείς ανεβάζοντας στα 534 τα θύματα από τον κορονοϊό.

Η θνητότητα από τον νέο ιό ανέρχεται στο 2,25%. Στα νοσοκομεία αναφοράς νοσηλεύονται 4568 ασθενείς εκ των οποίων οι 169 είναι διασωληνωμένοι. Καθημερινά πραγματοποιούνται περισσότερα από 10.000 τεστ για κορονοϊό ενώ συνολικά μέχρι σήμερα εξετάστηκαν εργαστηριακά 621.716 δείγματα.

Στην τακτική συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας αναφέρθηκε ότι παρά το ρεκόρ των νέων κρουσμάτων που καταγράφηκε σήμερα, παρατηρείται εξασθένηση του ιού με δεδομένο ότι τις τελευταίες τρεις ημέρες μειώνεται σταθερά ο αριθμός των προσβληθέντων που χρειάζεται να εισαχθούν σε νοσοκομείο.

Η τάση αυτή – επισημάνθηκε στην συνέντευξη Τύπου – επιτρέπει την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων και προκαλεί αισιοδοξία για την επιδημιολογική κατάσταση στο άμεσο μέλλον.

Λατινική Αμερική

Η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική μετατράπηκε χθες Κυριακή στην περιφέρεια όπου καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό στον πλανήτη, συνολικά 4.364.792, σύμφωνα με δεδομένα του Γαλλικού Πρακτορείου και του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, που βασίζονται σε επίσημες ανακοινώσεις, ως τις 00:30 (ώρα Ελλάδας).

Στη Λατινική Αμερική, η χώρα που πλήττεται περισσότερο είναι η Βραζιλία, με 2.419.091 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 87.004 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 ως χθες Κυριακή. Μεγάλες αυξήσεις των μολύνσεων διαπιστώνονται στο Μεξικό, στο Περού, στην Κολομβία και στην Αργεντινή, χώρες οι κυβερνήσεις των οποίων αποπειρώνται να προχωρήσουν στην επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας για να περιορίσουν τον αντίκτυπο της πανδημίας.

Καναδάς

Οι Καναδοί ηλικίας μικρότερης των 39 ετών αποτελούν τη σαφή πλειονότητα των νέων κρουσμάτων της Covid-19 που καταγράφονται στον Καναδά, προειδοποίησαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές καλώντας τους νεαρούς ενήλικες να μην αισθάνονται «ανίκητοι» απέναντι στην ασθένεια.

Αλβανία

Στην Αλβανία τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκε ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας. Πρόκειται για 126 νέα κρούσματα από 66 που ήταν χθες. Επίσης καταγράφηκαν τέσσερις νέοι θάνατοι.

Τα Τίρανα παραμένουν η περιοχή με τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων.

Ισπανία

Σοβαρές επιπτώσεις προκαλεί στον τουρισμό της Ισπανίας, η απόφαση της Βρετανίας να εντάξει τη χώρα στους μη ασφαλείς προορισμούς. Όποιος Βρετανός πολίτης επιστρέφει από την Ισπανία θα πρέπει να μπαίνει σε καραντίνα για 14 μέρες.  Στην Ισπανία υπάρχουν 200 εστίες κρουσμάτων, ενώ η χώρα κατέχει την 12 θέση στην παγκόσμια κατάταξη με τα κρούσματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα