H δεύτερη ημέρα του πριγκιπικού ζεύγους στην Αθήνα – Τιμές, ξεναγήσεις, εντυπώσεις (video)

10:58 10/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Πλήθος δραστηριοτήτων περιελάμβανε η δεύτερη μέρα της επίσκεψης του πριγκιπικού ζεύγους της Βρετανίας, στην Αθήνα. Το πρωί, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου επισκέφθηκε τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και αργότερα βρέθηκε στο φαληρικό όρμο. Συνοδευόμενος από τον υπουργό Άμυνας και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ξεναγήθηκε στο θωρηκτό Αβέρωφ

και την τριήρη Ολυμπιάς, ενώ επισκέφθηκε δύο βρετανικά πολεμικά πλοία που είναι αγκυροβολημένα στο λιμάνι. Την ίδια ώρα γινόταν αεροπορική επίδειξη του ακροβατικού σμήνους «RED ARROWS» της Βασιλικής Αεροπορίας της Μεγάλης Βρετανίας στη μνήμη του σμηναγού Μπαλταδώρου.

Η δεύτερη μέρα της επίσκεψης

Κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψης στην Ελλάδα του πρίγκιπα της Ουαλίας Καρόλου και της συζύγου του, Καμίλα, το πρωί συναντήθηκαν με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ακολούθησε περιήγηση στο κέντρο της Αθήνας, κατάθεση στέφανου στο Συμμαχικό Νεκροταφείο και επίσκεψη σε βρετανικά πολεμικά πλοία στον Πειραιά. Στον Φλοίσβο o πρίγκιπας Κάρολος ξεναγήθηκε στην τριήρη «Ολυμπιάς» και το θωρηκτό «Αβέρωφ», και παρακολούθησε την τιμητική πτήση που πραγματοποίησαν εννέα αεροσκάφη του ακροβατικού σμήνους των «Red Arrows».

Όταν ολοκληρώθηκε η επίσκεψη, τον πρίγκιπα Κάρολο περίμενε στα σκαλιά της Αρχιεπισκοπής η σύζυγός του δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, με την οποία περπάτησαν στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης, επισκέφθηκαν τους ναούς της Αγίας Ειρήνης και Εισοδίων της Θεοτόκου στην Καπνικαρέας.

Παράλληλα, συνομίλησαν με αρκετούς πολίτες που τους αναγνώριζαν και τους έβγαζαν φωτογραφίες με τα κινητά τους.

Το σημερινό πρόγραμμα περιλάμβανε επίσης κατάθεση στεφάνου στο Συμμαχικό Νεκροταφείο Αλίμου.

EUROKINISSI/Τ. ΜΠΟΛΑΡΗ

H δούκισσα της Κορνουάλης επισκέφτηκε και τη Μονή Καισαριανής. Την υποδέχθηκε η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου και ξεναγήθηκαν στους χώρους της Μονής.

Η δούκισσα της Κορνουάλης επισκέφτηκε και τον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του δήμου Αθηναίων.

Τη δούκισσα υποδέχθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο οποίος και την ενημέρωσε διεξοδικά για τον τρόπο λειτουργίας της και τις υπηρεσίες που προσφέρει σε κακοποιημένες γυναίκες και τα παιδιά τους. Επίσης αναφέρθηκε και στο κοινωνικό έργο που επιτελεί ο δήμος Αθηναίων.

Η δούκισσα της Κορνουάλης συζήτησε με φιλοξενούμενες στην κοινωνική δομή.

EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Το βρετανικό πολεμικό πλοίο HMS Echo, το oποίο συμμετέχει στη νατοϊκή δύναμη, και την ακταιωρό της βρετανικής συνοριακής δύναμης HMC Valiant που συμμετέχει σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο, επισκέφθηκε στο λιμάνι του Πειραιά ο πρίγκιπας της Ουαλίας.

Τον πρίγκιπα Κάρολο υποδέχθηκαν στο πολεμικό πλοίο HMS Echo Βρετανοί αξιωματούχοι οι οποίοι των ενημέρωσαν και τον ξενάγησαν ενώ ο ίδιος επιθεωρώντας το πλοίο συνομίλησε με το πλήρωμα.

Αμέσως μετά επιβιβάστηκε στην ακταιωρό HMC Valiant απ’ όπου και απέπλευσε με προορισμό το Φάληρο.

Εκεί τον υποδέχτηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μαζί με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και τον αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ.

Στη συνέχεια ο πρίγκιπας Κάρολος επισκέφθηκε την τριήρη «Ολυμπιάς» και ακολούθως ξεναγήθηκε στο πλωτό ναυτικό μουσείο θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρίγκιπα Καρόλου στο Άλσος Ναυτικής Παράδοσης, έγινε αεροπορική επίδειξη με διέλευση ενός αεροσκάφους Μ-2000-5 το οποίο ακολουθούσαν εννέα αεροσκάφη BAE HAWKS του ακροβατικού σμήνους των «RED ARROWS» της Βασιλικής Αεροπορίας της Μεγάλης Βρετανίας.

Η αεροπορική επίδειξη έγινε στη μνήμη του σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου.

Το σημερινό πρόγραμμα του πρίγκιπα της Ουαλίας ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Νωρίτερα, παρέστη σε δεξίωση για τη λήξη των εργασιών συνεδρίου, που συνδιοργάνωσαν το Βρετανικό Συμβούλιο και η Βρετανική Πρεσβεία, για τη διασυνοριακή τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα και τις πιθανές επιπτώσεις του Brexit.

Κατά τη διάρκεια της δεξίωσης, ο πρίγκιπας Κάρολος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπροσώπους φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σε Ελλάδα και Βρετανία.

Αύριο, μαζί με τη δούκισσα της Κορνουάλης, θα μεταβούν στο Ηράκλειο της Κρήτης για να επισκεφθούν, μεταξύ άλλων, τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και την κοινότητα των προσφύγων.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Χρύσα Ρουμελιώτη, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σχετική είδηση: Στην Ελλάδα ο πρίγκιπας της Ουαλίας και η δούκισσα της Κορνουάλης-ΠτΔ: Ιστορική επίσκεψη-Τσίπρας: Ορόσημο (video)

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα