Δανία: Έκλεισαν εκτάκτως τα σύνορα με Σουηδία -Γερμανία λόγω αστυνομικής επιχείρησης

16:56 28/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Η δανική αστυνομία απέκλεισε τη νήσο Ζίλαντ (Zealand) όπου βρίσκεται και η πρωτεύουσα Κοπεγχάγη από την υπόλοιπη χώρα, ενώ διακόπηκε η ακτοπλοϊκή και οδική σύνδεση με τη Γερμανία και τη Σουηδία, λόγω «μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης».

Denmark on lockdown as Copenhagen police close major bridges, ferries, roads and rail links

to Sweden and Germany pic.twitter.com/9QgKRen9Tu

Mirror Breaking News (@MirrorBreaking_) September 28, 2018

Η αστυνομία δεν έχει εξηγήσει προς το παρόν γιατί έκλεισε την Γέφυρα Όρεσουντ, η οποία συνδέει τη Δανία με τη Σουηδία, και τη Γέφυρα Γκρέιτ Μπελτ, που συνδέει τα δανικά νησιά Ζίλαντ και Φούνεν.

Το δίκτυο Aftonbladet της Σουηδίας, επικαλούμενο ανώνυμη πηγή της αστυνομίας, μετέδωσε ότι οι αρχές εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για υπόθεση απαγωγής, αναζητώντας αυτοκίνητο μάρκας Volvo με σουηδικές πινακίδες κυκλοφορίας.

Denmark’s TV2 said a police helicopter and a search with canine squads was spotted on the highway near Roskilde, 25 kilometers (40 miles) west of Copenhagen:

— WuWei Today! (@WuWeiToday) September 28, 2018

Η διαχειρίστρια εταιρία των σιδηροδρόμων στη Δανία ανέφερε στο Twitter ότι τα τρένα είναι έτοιμα να κινηθούν προς και από το νησί Ζίλαντ (Ζηλανδία – Σγιέλαν).

Οι ένοπλες δυνάμεις της Δανίας πήραν επίσης μέρος στην επιχείρηση, δήλωσε εκπρόσωπός τους στο Ρόιτερς, ο οποίος αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε άλλο σχόλιο.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα