Δ. Παπαδημούλης: Να μην επιτρέψουμε στην ακροδεξιά να οπισθοδρομήσει την Ευρώπη (ήχος)

15:07 9/4/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Το διακύβευμα των ευρωεκλογών είναι αν θα προχωρήσει η Ευρώπη μπροστά λύνοντας τα προβλήματα που την έχουν οδηγήσει σε μια μεγάλη κρίση, ή θα κυλήσει σε μια μεγάλη οπισθοδρόμηση, όπου την οδηγούν η ανερχόμενη ακροδεξιά και η συμμαχία που επιδιώκουν να κάνουν οι ακροδεξιοί με τους νεοφιλελεύθερους, δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλου, ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης.

Τόνισε ότι οι ευρωεκλογές αυτές είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την Ευρώπη, αλλά και για

τη χώρα μας, καθώς είναι και οι πρώτες που βρίσκουν την Ελλάδα εκτός μνημονίων και ήδη ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δίνουν σε αυτές τα χαρακτηριστικά μιας έντονα πολιτικής και πολωτικής αναμέτρησης, που θα μοιάζει πολύ με εθνικές εκλογές.

«Το αν θα πάμε μπρος ή πίσω σε αυτές τις ευρωεκλογές εκφράζει κατά τη γνώμη μου και το πολιτικό δίλημμα για την Ελλάδα γιατί στην Ελλάδα αυτή η συμμαχία νεοφιλελεύθερων με ακροδεξιούς εκφράζεται εντός της ΝΔ. Την ακροδεξιά εκφράζουν Σαμαράς-Βορίδης-Γεωργιάδης, και τους νεοφιλελεύθερους ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έχει πάρει στο στενό του επιτελείο όλη τη δράση του Στέφανου Μάνου. Οι παραδοσιακοί, κεντροδεξιοί Καραμανλικοί είναι σαν τη μύγα μες στο γάλα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημούλης.

Αγώνας να μην εκλεγεί πρόεδρος της Κομισιόν ο Μάνφρεντ Βέμπερ

Ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι είναι κρίσιμο το ποιος εκλεγεί πρόεδρος της επόμενης Κομισιόν και γίνεται ένα μεγάλος αγώνας να μην είναι ο ανθέλληνας, Βαυαρός, υπερδεξιός Μάνφρετν Βέμπερ, που μίλησε για Grexit, πριν κι από τον Βόλφαγκ Σόιμπλε. Διευκρίνισε ότι ον κ. Βέμπερ στηρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και «άρα όποιος ψηφίχει Ν.Δ. στηρίζει και τον Βέμπερ» επισήμανε.

Τόνισε ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα επηρεάσει καθοριστικά την πορεία προς τις εθνικές εκλογές της χώρας: «Σε όλες τις χώρες η ευρωπαϊκή ατζέντα συνδυάζεται με την εθνική. Προσωπικά θα ήθελα να συζητάμε περισσότερο για την Ευρώπη, αλλά εκ των πραγμάτων παντού η ευρωπαϊκή ατζέντα θα συνδυαστεί με την εθνική. Είναι κρίσιμο για μας να δούμε και πως θέλουμε την Ευρώπη, αλλά και την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη» επισήμανε.

Έχει αλλάξει το κλίμα για την Ελλάδα στην Ευρώπη

Υπενθύμισε ότι όταν εξελέγη για πρώτη φορά αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, «ο μόνος Έλληνας και ο μόνος από την αριστερά, αντιμετώπισα ένα κλίμα προς την Ελλάδα τιμωρητικό, προκατάληψης και ρατσισμού. Αυτή τη στιγμή η εικόνα της χώρας έχει αλλάξει πολύ προς το καλύτερο, χάρη στις δικές μας προσπάθειες, αλλά και της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού. Φαίνεται και από τους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα ότι αυτή η ρατσιστική εικόνα, η κίτρινη που δίναν για την Ελλάδα και τους Έλληνες τα πρωτοσέλιδα της Build, απέχει από την πραγματικότητα, και γιατί κι εμείς βάλαμε στην άκρη αυτούς που ρήμαξαν τη χώρα. Και οι ξένοι βλέπουν ότι στην Ελλάδα έχει περιοριστεί η κλεπτοκρατεία, η διαφθορά, τα τζάκια, η φοροδιαφυγή, το πελατειακό κράτος. Να γιατί η Ελλάδα δένεται με την Ευρώπη, και γι αυτό την ώρα που λυσσομανούν για τον Τσίπρα ή τον Παπαδημούλη, βλέπουμε τον Πάπα να υμνεί τον Τσίπρα και να λέει ότι αξίζει για Νόμπελ ειρήνης, βλέπετε πολιτικούς και ευρωβουλευτές ακόμα και από τη δεξιά να προτείνουν Τσίπρα και Ζάεφ για Νόμπελ ειρήνης».

Ο κ. Παπαδημούλης χαρακτήρισε «ανοησίες» αυτά που ευαγγελίζονται «όσοι χρεωκόπησαν τη χώρα», ότι δήθεν οι ευρωπαίοι εταίροι θέλουν τη συνεργασία με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, «επειδή τους κάνουν τη δουλειά». Αντέτινε ότι «αυτοί που τους έκαναν τη δουλειά είναι αυτοί που τους έδινε δουλειές, τη Siemens, τη Novartis, αυτοί που άφησαν την Ελλάδα με έλλειμα και την έφεραν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και υπέγραφαν μνημόνια χωρίς να τα έχουν διαβάσει».

Επιπλέον τόνισε ότι αυτό που γνωρίζουν όλοι είναι ότι η Ελλάδα ασκεί πολύπλευρη εξωτερική πολιτική, με Ρώσους, Κινέζους, Αμερικάνους, έχει βελτιώσει την εικόνα και το κύρος της μέσα στην Ευρώπη. «Προσωπικά συγκρούομαι κατά μέτωπο με όποιον θίγει θα εθνικά και λαϊκά συμφέροντα, επομένως θυμώνω όταν ακούω ότι εμείς τους κάνουμε τα χατίρια. Ειδικά από πολιτικούς που για δεκαετίες ήταν «σφάξε με αγά μου ν αγιάσω».

Τα ορφανά του Παττακού, του Μιχαλολιάκου και του Καρατζαφέρη βρήκαν στέγη στη Ν.Δ.

Η ακροδεξιά δυναμώνει παντού γιατί τρέφεται, από τις ανισότητες, την ανασφάλεια και το εμπόριο φόβου, εξήγησε ο κ. Παπαδημόπουλος. Τις ανισότητες είπε, τροφοδοτούν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές και την ανασφάλεια η τρομοκρατία, ενώ αδιαμφισβήτηση είναι η αδυναμία της Ευρώπης να δώσει μια σωστή απάντηση στο προσφυγικό – μεταναστευτικό.

«Η ακροδεξιά σηκώνει κεφάλι και στην Ελλάδα. Είναι ντροπή ότι έχουμε τρίτο κοινοβουλευτικό κόμμα ένα κόμμα που υμνεί τον Χίτλερ. Κι είναι πάρα πολύ ανησυχητικό ότι στη ΝΔ οι ακραίοι σήμερα κάνουν κουμάντο, διότι ο Σαμαράς, όταν ήταν πρόεδρος, έκανε μεταγραφή τα ορφανά του Πατακού, του Μιχαλολιάκου και του Καρατζαφέρη και ήρθε ο Μητσοτάκης και τους έδωσε προαγωγή».

Τόνισε ότι ο αντιφασισμός δεν πρέπει να είναι «ψευδεπίγραφος». «Μας λένε ότι συνεργαστήκατε με τον Πάνο Καμμένο που είναι ακροδεξιός. Μα ο Καμμένος προέρχεται από την ΝΔ, πότε έγινε ακροδεξιός; Θεωρούν τους Γεωργιάδη και Βορίδη αριστερότερους του Καμμένου; Τα λέω αυτά και στους εναπομείναντες στο ΚΙΝΑΛ, που κατά τη γνώμη μου όλο και θα λιγοστεύουν, ότι διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο. Τους ξινίζει η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, και ξεχνούν ότι συγκυβέρνησαν επί χρόνια στο σχήμα ΣαμαράΒενιζέλου, που οδήγησε το ΠΑΣΟΚ στο θλιβερό ποσοστό του 4,5%».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα