Δ. Μακεδονία: Πρότυπο η Δυτική Μακεδονία για τα ΠΣΕΑ

14:14 28/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Δυτική Μακεδονία «μπορεί να είναι ένα πολύ καλό υπόδειγμα» στο θέμα της αντιμετώπισης της Πολιτικής Προστασίας, με τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί, ανέφερε κατά τη διάρκεια της επίσκεψή της στην Περιφέρεια η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα.

«Η χώρα μας δεν είχε κουλτούρα πολιτικής προστασίας και αυτό φάνηκε με εξαιρετικά δραματικό τρόπο το καλοκαίρι, όπου η Ελλάδα θρήνησε εκατόμβη θυμάτων» είπε

χαρακτηριστικά η κ. Παπακώστα και πρόσθεσε ότι θα «πρέπει να αποκτήσουμε κουλτούρα πολιτικής προστασίας και να δημιουργήσουμε δομές και εκπαίδευση και θεσμούς καινοτόμους»» για τους οποίους η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, όπως είπε «έχει πάρει ήδη τις πρωτοβουλίες και θα τις στηρίξει» ώστε «να χτίσουμε ασπίδα πολιτικής προστασίας».

Αναφερόμενη στο θέμα της ασφάλειας των ΄πολιτών και την κριτική που γίνεται, τόνισε ότι η Κυβέρνηση λέει «όχι στην ανομία και έχει μηδενική ανοχή στην εγκληματικότητα», προσθέτοντας ότι η Αστυνομία και η Πυροσβεστική δεν είναι «σάκος του μποξ» και δεν πρέπει να «γίνεται εύκολη κριτική για λόγους μικροπολιτικής».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα