Δ. Μακεδονία: Οι επαφές του κ. Κασαπίδη σε Υπουργεία

14:27 4/8/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Σειρά επαφών για ζητήματα που αφορούν την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, είχε κατά την τελευταία του επίσκεψη με αρμόδιους υπουργούς και κυβερνητικούς παράγοντες στην Αθήνα, ο περιφερειάρχης, Γιώργος Κασαπίδης.

Στο Υπουργείο Οικονομικών έθεσε στην ηγεσία του ζητήματα που αφορούν, τόσο σε κτίρια της Περιφέρειας όσο και ακινήτων στην παραλίμνια ζώνη, που βρίσκονται στο τελικό στάδιο πριν την κατάλληλη τακτοποίηση για περαιτέρω αναπτυξιακή χρήση, αναβάθμιση και αξιοποίηση που επιδιώκει η περιφερειακή αρχή.

Με τον υπουργό

Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη συζητήθηκαν θέματα του Αναπτυξιακού Νόμου και της χρηματοδότησης επενδυτικών προτάσεων, των οποίων ολοκληρώθηκε η διαδικασία ελέγχου από την αρμόδια Διεύθυνση, αλλά και το θέμα της αναδρομικότητας των ευνοϊκών ποσοστών και κινήτρων σε προγράμματα στήριξης της επιχειρηματικότητας της επόμενης προγραμματικής περιόδου που θα ισχύσουν για τη Δυτική Μακεδονία, λόγω μετάπτωσής της στην κατηγορία των λιγότερο ανεπτυγμένων Περιφερειών.

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης συναντήθηκε και με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, όπου του έθεσε την κατά προτεραιότητα και όσο το δυνατό συντομότερη, έναρξη έργων αποκατάστασης εδαφών και υποδομών από τη ΔΕΗ στο ενεργειακό λεκανοπέδιο, λαμβάνοντας τη σχετική διαβεβαίωση από τον υπουργό.  Παράλληλα έθεσε και τα θέματα της χωροθέτησης οργανωμένων χώρων υποδοχής επενδύσεων στη Δυτική Μακεδονία, τόσο προς τον κ. Χατζηδάκη όσο και προς τον αρμόδιο υφυπουργό Δημήτρη Οικονόμου, με τον οποίο είχε διεξοδική συζήτηση εν όψει και σχετικού σχεδίου νόμου που βρίσκεται σε διαβούλευση.

Παράλληλα συζήτησε και θέματα υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τον υφυπουργό Κώστα Σκρέκα, όπου του έθεσε το επίκαιρο θέμα της τιμής της τομάτας, που απασχόλησε έντονα λόγω και της γενικότερης κατάστασης στην αγορά τους τοματοπαραγωγούς της Καστοριάς, ενώ στη συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη, έθεσε το θέμα της επίβλεψης του έργου της σήραγγας της Κλεισούρας από την αρμόδια Διεύθυνση, κάτι με το οποίο συμφώνησε.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα