Δ. Μακεδονία: Έκδοση Πρόσκλησης για χρηματοδότηση ΤΟΜΥ

10:19 8/2/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρόσκληση, συνολικού προϋπολογισμού 1.912.635 ευρώ, για τη χρηματοδότηση Δράσεων Στήριξης Υπηρεσιών Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης. Η δράση αφορά στη στήριξη της λειτουργίας Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ), οι οποίες έχουν την ευθύνη για την παροχή καθολικής, προσβάσιμης, κατάλληλης, αποτελεσματικής, αποδοτικής και ανθρωποκεντρικής φροντίδας υγείας υψηλής ποιότητας. Κάθε ΤΟΜΥ συγκροτείται ώστε να παρέχει υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας

Υγείας σε άτομα, οικογένειες και στην κοινότητα και είναι το βασικό κύτταρο του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με στόχο τη δωρεάν και καθολική υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού και την ισότιμη πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας, με ειδική μέριμνα για τις ευάλωτες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Οι προτάσεις υποβάλλονται μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΕΣΠΑ, μέχρι 01/04/2019 και όσες επιλεγούν θα υλοποιηθούν με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και Εθνικών Πόρων.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα