Δ. Κουτσούμπας: Δυνατό ΚΚΕ σε όλες τις εκλογές για να γκρεμίσουμε Χρυσή Αυγή και όχι μόνο

00:12 13/5/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Κάλεσμα σε όλους και όλες να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και της ΛΑΣ σε περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, αν επιθυμούν μεταξύ άλλων να γκρεμίσουν τη Χρυσή Αυγή από τρίτο κόμμα στη Βουλή και να απαντήσουν στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε. που

εκφράζουν το μεγάλο κεφάλαιο, έστειλε σήμερα ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην παραλία του Βόλου. «Δυνατό ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, δυνατή «Λαϊκή Συσπείρωση» στις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές», αυτό είναι το σύνθημά μας, τόνισε ο κ. Κουτσούμπας τονίζοντας ότι το ΚΚΕ θα αυξήσει τα ποσοστά του στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Ο κ. Κουτσούμπας μίλησε σήμερα αργά το απόγευμα στην παραλία του Βόλου σε ένα θερμό ακροατήριο το οποίο στη συνέχεια χαιρέτησαν υποψήφιοι του κόμματος σε περιφέρεια Θεσσαλίας και δήμο Βόλου, κ.κ. Τσιπαλές και Ριζόπουλος αντίστοιχα.

Τόνισε ότι απέναντι στην «ΕΕ των μονοπωλίων», το ΚΚΕ αντιπροτείνει «την αλληλεγγύη, τη συνεργασία, την κοινή πάλη των ευρωπαϊκών λαών, την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού», ενώ αποτελεί προϋπόθεση, «η ΕΕ να δεχτεί συντονισμένα χτυπήματα από τους λαούς της Ευρώπης, με στόχο την αποδέσμευση κάθε χώρας και με το λαό στην εξουσία».

«Θα δώσουμε μάχη να φθάσει η φωνή του ΚΚΕ παντού μέχρι τις ευρωεκλογές αλλά και στις δημοτικές και περιφερειακές. Μπορούμε να κάνουμε αποφασιστικό βήμα μπροστά. Πίσω τα ψεύτικα διλήμματα και κάλπικες διαφορές. Εμείς κάνουμε τη διαφορά. Προχωράμε με δίκιο και την καρδιά μας. Περνάμε απέναντι από τα κόμματα και τις κυβερνήσεις που φτωχοποιούν το λαό. O λαός μπορεί να βάλει εμπόδια σε αντιλαϊκή πολιτική και να διεκδικήσει τααυτονόητα για ζωή του» Τόνισε.

Ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε ότι το πακέτο μέτρων της κυβέρνησης δεν μπορεί να αλλάξει την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι πολίτες.
«Αυτά που λέει Τσίπρας για αναπτυξιακή πορεία χώρας και περί έμπρακτου σεβασμού στις θυσίες του λαού, χωρίς να κοκκινίζει, είναι για να αποσπάσει τη συναίνεση ελληνικού λαού σε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική που συνεχώς κλιμακώνεται. Κανένας λαός δεν έκανε με τη θέλησή του τέτοιες θυσίες. Του επιβλήθηκαν. Απόδειξη οι αγώνες των εργαζομένων και των συνταξιούχων ενάντια στα βάρβαρα μέτρα».

Ο Γ.Γ. του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στη Μαγνησία δηλώνοντας ότι εργάτες έχασαν τη δουλειά τους και απολύθηκαν ενώ σήμερα δουλεύουν ίσως με χειρότερες συνθήκες. «Στον τουρισμό π.χ. και στο Βόλο στη Μαγνησία, όπου το τουριστικό θαύμα μεταφράζεται σε συνθήκες δουλειάς, με συνθήκες γαλέρας». Παράλληλα αναφέρθηκε στα εργατικά ατυχήματα αλλά και στην κατάσταση που επικρατεί στην υγεία, την πρόνοια, την παιδεία.
«Η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει για τη λαϊκή οικογένεια που θα συνεχίσει να πληρώνει πολύ ακριβά για υγεία παιδιών της και τη μόρφωσή τους» είπε ενώ πρόσθεσε πως υπάρχουν ελλείψεις σε γιατρούς και υλικοτεχνικές υποδομές στα Κέντρα υγείας της Μαγνησίας και στο Νοσοκομείο Βόλου.

Το έγκλημα της ΑΓΕΤ

Ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ χαρακτήρισε την καύση απορριμμάτων από την ΑΓΕΤ έγκλημα που εκφράζει με τον πιο πειστικό τρόπο το πως εφαρμόζεται η αντιλαϊκή πολιτική που δεν δίνει σημασία στην υγεία του λαού. «Στην ΑΓΕΤ καίγονται απορρίμματα. Όλοι υλοποιούν συγκεκριμένη στρατηγική της Ε.Ε. που αντιμετωπίζει την υγεία του λαού ως κόστος. Πάνε να μας πείσουν ότι η καύση απορριμμάτων σημαίνει καύση εναλλακτικών καυσίμων. Η εθνική στρατηγική διαχείρισης απορριμμάτων διαμορφώθηκε με βάση τις επιταγές της Ε.Ε. , μία στρατηγική που η Περιφέρεια Θεσσαλίας εξειδίκευσε και ο Δήμος Βόλου ήλθε να υλοποιήσει, προτείνοντας την κατασκευή ενός εργοστασίου παραγωγής SRF στο ΧΥΤΑ» τόνισε.

Να μην γίνει η Μαγνησία αμερικανονατοϊκή βάση

Τάχθηκε επίσης κατά του σχεδίου μετατροπής της Μαγνησίας αλλά και της χώρας σε μία απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση, όπου θα εκπαιδεύονται και θα εφορμούν νατοϊκές δυνάμεις. «Βάζουν στο ζύγι τα δολάρια που θα αφήνουν τα Αμερικανάκια με το γεγονός ότι αυτοί εκπαιδεύουν ισραηλινούς πιλότους στο Στεφανοβίκειο πιλότοι που δολοφονούν χιλιάδες Παλαιστίνιους, μωρά παιδιά και έγκυες γυναίκες».

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης θεσσαλίας κ. Τσιαπλές

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα