Δ. Κεραμάρης: «Νέα σελίδα με στόχο την άνοδο» (audio)

16:57 7/6/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Είναι από τους ανθρώπους που αγαπάνε το ποδόσφαιρο όπως εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο.

O Δημήτρης Κεραμάρης όμως θεωρείται από τους μοναδικούς στο «βασιλιά των σπορ» αφού το υπηρετεί από όλα τα… πόστα. Πρόεδρος και προπονητής όταν χρειαστεί αλλά και παίκτης σε ομάδα του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος. Ο πρόεδρος του Απόλλωνα Παραλιμνίου Δημήτρης Κεραμάρης μίλησε στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών για αυτή του την αγάπη, για τη νέα

σελίδα που ανοίγει φέτος ο Απόλλων με νέο προπονητή τον Νίκο Καραμπετάκη αλλά κι έχοντας ως εφόδια τις γνώσεις και τις φιλοδοξίες των ανθρώπων της ομάδας που θα πάρει μέρος φέτος για τέταρτη συνεχή χρονιά στη Γ εθνική κατηγορία.

Ο πρόεδρος του Απόλλωνα Παραλιμνίου Δημήτρης Κεραμάρης μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών για:

Για τη συμφωνία με τον Νίκο Καραμπετάκη:

«Είναι μια σημαντική αλλαγή για την ομάδα. Αλλάζουμε σελίδα. Μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια που με τον Παύλο Δημητρίου ζήσαμε τις πιο ιστορικές στιγμές στην ομάδα μας, με κατάκτηση πρωταθλήματος στη Γ εθνική, και με τη συμμετοχή στους «32» του κυπέλλου Ελλάδος αντιμετωπίζοντας ομάδες της Σούπερ Λιγκ. Στιγμές που θα μείνουν αξέχαστες και ήταν μέχρι τώρα οι πιο ιστορικές στιγμές του Απόλλωνα Παραλιμνίου»

Για τους λόγους που επιλέχθηκε για τη θέση του προπονητή ο Νίκος Καραμπετάκης:

«Δεν σας κρύβω ότι είχαμε αρκετά ονόματα προπονητών στη λίστα. Με μια λέξη θα πω ότι επιλέξαμε τον Νίκο Καραμπετάκη γιατί είναι νέος σε ηλικία και φιλόδοξος κι έχει και ποδοσφαιρική εμπειρία με αρκετά χρόνια σε ομάδες Football league, στον πάγκο σε ομάδες Σούπερ Λιγκ, έχει εμπειρία και για αυτό επιλέχθηκε από την ομάδα μας. Όπως και για το ήθος του και την προσωπικότητα του. Είναι το στιλ του προπονητή που ταιριάζει στη δική μας ομάδα. Σε εμάς μετράει αρκετά το ήθος και η προσωπικότητα ενός προπονητή και μετά βλέπουμε την εμπειρία του. Δεν σας κρύβω ότι είχαμε στη λίστα και κάποιους Σερραίους προπονητές, τα εξετάσαμε αλλά τελικά καταλήξαμε σε έναν Καβαλιώτη προπονητή γιατί μετρά και η εμπειρία του.  Αυτήν τη συγκεκριμένη στιγμή θέλαμε έναν έμπειρο προπονητή».

Για το αν και φέτος θα είναι πρωταγωνιστικός ο στόχος της ομάδας:

«Εννοείται, θα έχουμε πρωταγωνιστικό στόχο, δεν γίνεται αυτή η ομάδα να μην πρωταγωνιστήσει κι αν θα δούμε και τα ονόματα των ομάδων φέτος στην κατηγορία πιστεύω ότι τέσσερις πέντε ομάδες και μια ομάδα έκπληξη θα διεκδικήσουν, χωρίς όμως να υπάρχει το μεγάλο φαβορί. Ενδεχομένως να είναι κι ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα στο οποίο μπορεί ο πρωταθλητής να αναδειχθεί την τελευταία αγωνιστική με ένα βαθμό διαφορά».

-Για το ρόστερ της ομάδας:

«Θα μιλήσω με τους παίκτες, σε συνεννόηση βέβαια με τον Νίκο και επιθυμία μας είναι να κρατήσουμε το βασικό κορμό, να δουλέψει με αυτόν, να κάνουμε τις προσθήκες που μας λείπουν κι αν μπορέσουμε να κάνουμε μια καλή ομάδα που να παίζει καλό ποδόσφαιρο για να πάρουμε πρωτάθλημα, τότε ναι θέλουμε το πρωτάθλημα. Αν όμως δεν μπορέσουμε να κάνουμε αυτό κι έχουμε και δυνατούς αντιπάλους, τους οποίους πάντα σεβόμαστε, και αν αυτοί είναι καλύτεροι από εμάς, δυστυχώς δεν θα μπορέσουμε να το πάρουμε. Δεν γίνεται όμως να μην έχουμε στόχο τον πρωταθλητισμό. Θέλουμε την πρώτη θέση αλλά πρέπει πρώτα να γίνουμε καλή ομάδα, να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο για να το πετύχουμε».

Για τις δυσκολίες τις νέας χρονιάς:

«Ναι, θα είναι μια δύσκολη χρονιά και με την πιθανότητα να υπάρξει και μια διακοπή στο πρωτάθλημα. Ξεκινάς τη χρονιά και είναι αβέβαιο το τι θα συναντήσεις. Εννοείται ότι τα οικονομικά προβλήματα στην κατηγορία θα μεγαλώσουν αν δεν υπάρχουν φίλαθλοι στην κερκίδα. Προσωπικά κάθομαι και βλέπω παιχνίδια του Γερμανικού πρωταθλήματος και δεν μου αρέσει αυτό που βλέπω χωρίς φιλάθλους. Ενώ όταν βλέπεις έναν παίκτη να πανηγυρίζει στους φιλάθλους αυτό σε προσελκύει. Χαίρεσαι όταν ακούς τους φιλάθλους της Λίβερπουλ να τραγουδάνε στο γήπεδο. Είναι σημαντικό να έχεις φιλάθλους στο γήπεδο, έστω κι εκατό αλλά να έχεις».

-Το έχει η ομάδα για το πρωτάθλημα; Μπορεί να το καταφέρει;

«Αφού πριν από δύο χρόνια πήραμε πρωτάθλημα γιατί να μην το έχουμε; Ξέρουμε τις ομάδες στον όμιλο μας, φαβορί για τις πρώτες θέσεις είμαστε εμείς, ο Πανδραμαϊκός που έκανε μια εξαιρετική πορεία που αν κάνουν κάποιες προσθήκες μπορούν να βάλουν αυτόν τον στόχο, είναι ο Νέστος Χρυσούπολης που κάθε χρόνο έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, είναι ο Αετός Οφρυνίου που κράτησε τον προπονητή και τον βασικό κορμό της ομάδας και θα είναι αξιόλογη ομάδα κι αυτή και μια ομάδα έκπληξη που θα υπάρχει. Αυτές είναι οι ομάδες που θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Αλλά θα είναι ένα πρωτάθλημα που ίσως κριθεί την τελευταία αγωνιστική».

Για το αν παραμένουν «ζεστοί» και παθιασμένοι με την ομάδα οι άνθρωποι που την χρηματοδοτούν:

«Μιλώντας με τον Γιάννη Τυχάλα και με όλη την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες, τον είδα θετικό. Αυτό που λέει είναι ότι αφού ξεκινήσαμε κάτι μαζί, το συνεχίζουμε, υπάρχει ζήλος. Μιλήσαμε και με τον Δήμαρχο Εμμανουήλ Παπά Σερρών τον κ. Δημήτρη Νότα, μας είπε ότι ενδεχομένως και τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν τα έργα στο γήπεδο μας με τα νέα αποδυτήρια, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για εμάς γιατί μια ομάδα ξεκινά από εκεί. Αν δηλαδή τον Νοέμβριο μπούμε στο καινούργιο μας «σπίτι», με καινούργια αποδυτήρια, καινούργιο προπονητή, άλλη φιλοσοφία, με το ότι θα κρατήσουμε το ρόστερ, το ότι θα μείνει ο γυμναστής Θοδωρής Κανάς, ο προπονητής τερματοφυλάκων Σωτήρης Τσακιρίδης, με όλα αυτά φαίνεται ότι ξεκινάμε να κάνουμε κάτι καλό με μια νέα αρχή και με καινούργια πρόσωπα στην ομάδα».

-Για τις μεταγραφές:

«Έχουμε μιλήσει με τον προπονητή, ήδη μας έχει πει κάποια ονόματα, εγώ θα μιλήσω αυτήν την εβδομάδα με τους παίκτες του φετινού ρόστερ.  Προσωπικά θα ήθελα όλοι να παραμείνουν. Από εκεί και πέρα είναι το οικονομικό κομμάτι γιατί εκεί δυσκολεύουν λίγο τα πράγματα. Θα δούμε πως θα το διαχειριστούμε και τι συμφωνίες θα γίνουν. Πιστεύω ότι οι περισσότερες ομάδες θα έχουν τους ποδοσφαιριστές με τον μήνα, γιατί αν σταματήσει το πρωτάθλημα θα είναι δύσκολο. Ο Νίκος ξέρει τους παίκτες, θέλει να παραμείνουν κι από εκεί και πέρα γνωρίζουμε σε ποιες θέσεις η ομάδα χρειάζεται έμπειρους παίκτες».

-Για την 3η θέση τη φετινή περίοδο:

«Ναι, πήραμε την 3η θέση αλλά θα μπορούσαμε μέχρι το τέλος, αν συνεχιζόταν το πρωτάθλημα να τερματίζαμε και 2οι γιατί ο Νέστος δεν είχε κάνει το ρεπό του. Εντάξει μπορεί αν μην άλλαζε και τίποτα. Μια περίεργη χρονιά για εμάς, με αρκετά προβλήματα, δύσκολη χρονιά, με πολλούς τραυματισμούς από την αρχή της χρονιάς, κάναμε οχτώ με εννέα μαγνητικές φέτος και τρεις χειρουργικές επεμβάσεις.  Παρόλα αυτά κρατάω κάποια στοιχεία από την ομάδα, όπως το ότι είχαμε την δεύτερη καλύτερη άμυνα και για αυτό είναι σημαντικό για μια ομάδα να διατηρεί έναν βασικό κορμό παικτών».

Για το τέλος της συνεργασίας με τον Παύλο Δημητρίου. Ήταν βελούδινο διαζύγιο;

«Για μένα ο Παύλος είναι… Παραλιμνιώτης. Ήμασταν και παραμένουμε  φίλοι. Είναι ένας άνθρωπος τον οποίο έχουν αγαπήσει όλοι στο Παραλίμνιο. Και πώς να μην αγαπήσεις τον Παύλο Δημητρίου; Ο Παύλος είναι άνθρωπος που χαίρει άκρας εκτίμησης από τον Απόλλωνα Παραλιμνίου και τους ανθρώπους του εργοστασίου. Ζήσαμε μοναδικές στιγμές μαζί του που ίσως να μην τις ξαναζήσουμε. Ο Νίκος (ο Καραμπετάκης) έχει βρει μπροστά του ψηλό πήχη, πρέπει να περάσει τον Παύλο Δημητρίου. Θα πρέπει να μας φέρει πιο σημαντικές στιγμές. Είχαμε άνοδο, πρωτάθλημα, κύπελλο,  άρα πρέπει να ανεβάσει την ομάδα. Του Νίκου του αρέσουν αυτοί οι υψηλοί στόχοι. Πιστεύω να έχουμε μια καλή χρονιά. Με υγεία πάνω από όλα».

Ο Δημήτρης Κεραμάρης ήταν πέρυσι πρόεδρος, προπονητής (για ένα παιχνίδι όταν έφυγε ο Παύλος Δημητρίου) αλλά και παίκτης στην Ασπίδα Δραβίσκου με ένα από τα καλύτερα γκολ στο τοπικό πρωτάθλημα.

«Όλα αυτά γίνονται από την αγάπη για το ποδόσφαιρο και μόνο αυτό. Όταν είπα στη σύζυγο μου να μου βρει φωτογραφία μου, να πάω να παίξω μπάλα την… «τρέλανα» και δεν το πίστευε. Θα βοηθήσω όσο μπορώ και φέτος την Ασπίδα Δραβίσκου κι αν έχω και χρόνο και ως παίκτης. Μου αρέσει το ποδόσφαιρο και όσο αντέχουν τα πόδια μου και βρίσκω χρόνο με την εργασία μου θα το κάνω και θα τους βοηθήσω αφού και αυτοί κάνουν μια καλή και αξιόλογη προσπάθεια. Εγώ δημιούργησα ακόμα μια οικογένεια στο Δραβίσκο. Η ομάδα έχει κάποια αξιόλογα παιδιά που θα συζητήσω μαζί τους αν θέλουν να κάνουν ένα βήμα παραπάνω όπως ο Δημήτρης Αθανασακάκης που είναι ένας εξαιρετικός παίκτης κι αν θέλει θα του δώσω την ευκαιρία να παίξει σε υψηλό επίπεδο. Είχα βέβαια και μια.. πρόταση μεταγραφής από την Ελπίδα Σκουτάρεως από τον ξάδελφο μου Φώτη Κεραμάρη (γέλια) αλλά θα παραμείνω στην Ασπίδα Δραβίσκου».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του προέδρου του Απόλλωνα Παραλιμνίου Δημήτρη Κεραμάρη στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών:

Τεχνικός: Θάνος Παπουτσής

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα