Δ. Κατσίμπα : «Εγκληματική η καθυστέρηση στον αξονικό τομογράφο του Γεννηματάς» (audio)

19:38 25/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στις 9 Σεπτεμβρίου αναμένεται να επαναλειτουργήσει αξονικός τομογράφος στο νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης μετά από τις αναγκαίες επισκευές που θα προηγηθούν, όπως ανακοίνωσε η διοικήτριά του Μελπομένη Τσούγκα, απαντώντας σε σχετικές καταγγελίες εργαζομένων.

Ο αξονικός τομογράφος είναι εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης από τις 30 Ιουλίου, γεγονός που, όπως επισημαίνουν οι γιατροί του νοσοκομείου, ελλοχεύει σοβαρούς κινδύνους για τη ζωή των ασθενών.

Συγκρατημένη αισιοδοξία για την εξέλιξη

εξέφρασε η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, ακτινολόγος στο «Γ.Γεννηματάς», Δάφνη Κατσίμπα, μιλώντας στον 102fm της ΕΡΤ3 και τη Λέλα Κεσίδου, κάνοντας ωστόσο λόγο για «εγκληματική καθυστέρηση» στην υλοποίηση μιας «συνταγματικής υποχρέωσης της Πολιτείας», όπως είπε.

«Έως τις 9 Σεπτεμβρίου έχουμε πολλές εφημερίες ακόμη. Αν δεν ασκούνταν πίεση από τους γιατρούς, που έχουν την ευθύνη για την ανθρώπινη ζωή και είναι μονίμως στο… εδώλιο, δεν θα υπήρχε θετική εξέλιξη», σημείωσε, καθιστώντας παράλληλά σαφές ότι παραμένουν σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο.

Keywords
Τυχαία Θέματα