Δ. Γυμνόπουλος: Με τη δουλειά σου να δείχνεις την αξία σου και όχι με τα λόγια

17:30 17/8/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

«Η Ιατρική μου έμαθε να είμαι σεμνός, ειλικρινής, πειθαρχημένος, πάρα πολύ εργατικός και πάρα πολύ προσεκτικός γιατί είναι δύσκολη η εφαρμογή της σωστής ιατρικής παντού», δήλωσε ο Δημήτρης Γυμνόπουλος, ιατρός μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και πρόσθεσε: «Ειδικά τώρα τελευταία που υπάρχουν λίγοι γιατροί, καθώς αρκετοί έχουν φύγει στο εξωτερικό. Κι αυτοί οι εναπομείναντες πρέπει να δώσουν τα πάντα.»

Ο κος Δημήτρης Γυμνόπουλος, ιατρός μίλησε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες»

Όπως σημειώνει ο έμπειρος γιατρός, μακριά λόγω συνταξιοδότησης, από το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, «Όλα εξαρτώνται από την εκπαίδευση που δίνουν οι παλιοί γιατροί στους καινούργιους. Είμαι ακόμη μάχιμος, δεν μπορώ να «φρενάρω» απότομα, χρειάζεται χρόνος. Εμείς οι παλιοί γιατροί βλέπουμε τα πράγματα αλλιώς». Πενήντα χρόνια γιατρός, από το 1970 με 7 χρόνια ειδικότητα στη Γερμανία, στην Γενική Χειρουργική και στην Χειρουργική Ατυχημάτων. «Αυτό με βοήθησε πάρα πολύ να αντιμετωπίσω τα πολλά τροχαία που είχαμε ειδικά πριν την κατασκευή της Εγνατίας Οδού. Κάθε μέρα χειρουργούσαμε. Πέντε χρόνια ποτέ δεν κοιμήθηκα νύχτα, ήμουν μόνος με δύο ειδικευόμενους και ο αγώνας κάλυψης των αναγκών ήταν μεγάλος. Είχαμε πολλά βαριά τροχαία ατυχήματα τότε».

Σημειώνει πως πρέπει, όταν χειρουργείς, να έχεις τη βοήθεια του Θεού. «Ο Θεός είναι απαραίτητος» λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει: « Η δουλειά με γέμισε σαν άνθρωπο γιατί όταν σώζεις μια ζωή δεν υπάρχει μεγαλύτερο συναίσθημα ικανοποίησής, γιατί επιτελείς το καθήκον σου σαν γιατρός και από την άλλη εφαρμόζεις τις γνώσεις σου μαθαίνοντας πως δεν φτάνει η επιστήμη σου πρέπει να πιστεύεις και σε κάτι. Με έχει βοηθήσει η πίστη. Έλεγα συχνά «Θεέ μου βοήθα με» και κάθε ραφή που έβαζα έπιανε. Υπάρχει Θεός παντού αρκεί να τον επικαλείσαι».

Όσον αφορά στις δικές του οδηγίες προς τους νέους σε ηλικία συναδέλφους του; «Να είναι σεμνοί, να δουλεύουν, να είναι πειθαρχημένοι και να ακούνε τους παλιότερους, να σέβονται», δηλώνει και προσθέτει: «Μπορεί να γνωρίζουν την θεωρία, αλλά η εμπειρία είναι το κάτι άλλο. Η πράξη μετράει. Βλέπω στα Social Media να παινεύονται πολύ και αυτό δεν μ’ αρέσει, πρέπει να το δείχνεις στη δουλειά σου, όχι με τα λόγια. Ποτέ δεν προβλήθηκα και ούτε θέλω, δεν πρέπει, αυτό είναι το σωστό. Με την δουλειά σου να δείξεις την αξία σου και όχι με τα λόγια”.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα