Δ. Χαρίτου: «Διακομματικός έλεγχος των 72 δις για τις υποδομές στην Υγεία την Παιδεία και τον Πρωτογενή Τομέα»

10:48 31/12/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Για επικοινωνιακά παιχνίδια κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, Δημήτρης Χαρίτου, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, στεκόμενος στον εμβολιασμό των μελών της κυβέρνησης.

Επι πλέον πρόσθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε προτάσεις για να παραμείνει η κοινωνία όρθια με εμπροσθοβαρή μέτρα. «Με ενίσχυση του ΕΣΥ, που ακόμα και τώρα η κυβέρνηση δεν προχωράει . Με ενίσχυση των ανέργων,

αλλά και των θέσεων εργασίας. Παράλληλα από τα χρήματα που υπάρχουν 72 δις (32δις ταμείο ανάκαμψης +40 του ΕΣΠΑ για τα επόμενα 7χρόνια), θα πρέπει να αποφασισθεί με την παρουσία όλων των πολιτικών δυνάμεων, που θα κατευθυνθούν οι πόροι και μάλιστα να ελέγχεται η πορεία υλοποίησης των έργων αυτών από Διακομματική Επιτροπή. Θα πρέπει να αποφασισθεί ένα Γενναίο πρόγραμμα Δημοσίων και Ιδιωτικών Επενδύσεων, που θα φέρουν ανάπτυξη στον τομέα της Υγείας της Παιδείας , του Πρωτογενούς τομέα. Δεν είναι δυνατόν να μην προχωρήσει τώρα το Φράγμα Κομψάτου στη Ροδόπη, ένα έργο πνοής για την περιοχή και την άρδευση των εκτάσεων», επισήμανε ο κ. Χαρίτου.
«Οι πόροι να κατευθυνθούν εκεί όπου θα ανατάξουν την Χώρα παραγωγικά και θα την θωρακίσουν αναπτυξιακά-Υγεία, Παιδεία- , μέσω ενός άλλου μοντέλου ανάπτυξης παραγωγικό και όχι καταναλωτικό. Να μην επιστρέψουμε σε μοντέλα που μας οδήγησαν στην οικονομική κρίση και όχι να δοθούν σε γνωστούς επιχειρηματικούς κύκλους», υπογράμμισε ο κ. Χαρίτου.
Αναφερόμενος στην Διακομματική Ανάπτυξης της Θράκης, δήλωσε πως θα πάρουν παράταση οι εργασίες της και θα αποφασισθεί αυτό μέσα στον Ιανουάριο.
Τέλος ερωτηθείς αν θα έχουμε εκλογές μέσα στο 2021, φάνηκε σχεδόν βέβαιος πως ο πρωθυπουργός δεν θα προχωρήσει σε αυτό το βήμα, εν μέσω πανδημίας και προβλημάτων αυτής.

Η συνέντευξη του κ. Χαρίτου στην ΕΡΤ Κομοτηνής

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα