Δ. Αντωνόγλου- συνέντευξη στην ΕΡΑ: πρώτο θέμα το νερό στη Χίο

15:07 24/5/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Με τη «Βραδιά Συμπολιτείας» πραγματοποιήθηκε η κορύφωση της προεκλογικής εκστρατείας της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης Χιακή Συμπολιτεία. Ο πεζόδρομος (έξω από το «Ρόδι») της Απλωταριάς γέμισε, το βράδυ της Τετάρτης, από μέλη και φίλους της Χιακής Συμπολιτείας.
Ο υποψήφιος δήμαρχος, στο πλαίσιο της συλλογικής εκπροσώπησης του συνδυασμού, Δημήτρης Αντωνόγλου αναφέρθηκε στην προεκλογική καμπάνια της παράταξης με τα ποιοτικά της στοιχεία, στην προσέγγιση των πολιτών με επιχειρήματα κι όχι με σπατάλη χρημάτων ενώ κατέθεσε τη βεβαιότητά του για ισχυρή, δημιουργική και αγωνιστική παρουσία της

Χιακής Συμπολιτείας και την επόμενη δημοτική περίοδο.

Στη συνέχεια παραθέτουμε σημεία από τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΑ Αιγαίου ο Δημήτρης Αντωνόγλου.
«Για 5 χρόνια η Χιακή Συμπολιτεία υπερασπίστηκε τα συμφέροντα των πολιτών, ασκώντας μια εποικοδομητική κριτική στη Δημοτική Αρχή με τεκμηριωμένες προτάσεις, σημείωσε ο Δ. Αντωνόγλου, τονίζοντας ότι δεν είναι μια παράταξη με έναν υποψήφιο- μεσσία, αλλά σε ανοικτές συνεδριάσεις που είναι ευπρόσδεκτοι όλοι οι πολίτες, ψάχνεται, ρωτά επιστήμονες και μετά ψηφίζει στο δημοτικό συμβούλιο.
Σχετικά με τον τουρισμό, σημείωσε πως στη Χίο ούτε μπορούμε ούτε θέλουμε το μαζικό τουρισμό. Πρέπει να προστατεύουμε το φυσικό και δομημένο περιβάλλον, σημείωσε και πρόσθεσε πως ο Δήμος πρέπει να στηρίξει τα αξιοθέατα, όπου θα φτάνει ο επισκέπτης με οικονομικό τρόπο.
Η Χιακή Συμπολιτεία προτείνει επίσης να φτιάξει ο Δήμος εκκολαπτήρια επιχειρήσεων, χώρους δηλαδή που μπορούν να στεγαστούν περισσότερες από μία επιχειρήσεις έτσι ώστε να μοιράζονται τα έξοδα και να προωθούνται παράλληλα οι καινοτόμες ιδέες.
Για το προσφυγικό, ο Δ. Αντωνόγλου τόνισε «Εμείς είχαμε ξεκάθαρη θέση. Η μόνη ρεαλιστική πρόταση είναι η αναλογική κατανομή των προσφύγων, στην Ευρώπη, στην Ελλάδα και στη Χίο να μείνει το κομμάτι που της αναλογεί…

«Οι άνθρωποι θέλουν να πάνε αλλού, τους κρατά εγκλωβισμένους στη ΒΙΑΛ η συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας».
Θύμισε δε ότι με την Ερμιόνη Φρεζούλη και τη Δέσποινα Τσαρδάκα στο δημοτικό συμβούλιο «μόνο εμείς είπαμε όχι στη ΒΙΑΛ. Το είπαμε στο Δήμο, που δεν μας άκουσε και γι’ αυτό είχαμε αυτά τα αποτελέσματα. Για τους πρόσφυγες που είναι στη Χίο, θέλουμε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, ζητάμε διαφάνεια στη διαχείριση των κονδυλίων», σημείωσε.
Σε ότι αφορά το πρώτο θέμα που βλέπουν σαν παράταξη για την επόμενη δημοτική αρχή είναι ο συνολικός σχεδιασμός για την ανάπτυξη του τόπου, με πρώτο θέμα που μας «καίει» να είναι το νερό. Πρότεινε, πρώτα από όλα ολοκληρωμένα προγράμματα ενημέρωσης προς τον πολίτη για την εξοικονόμηση νερού και παράλληλα αντιμετώπιση των διαρροών του δικτύου.

The post Δ. Αντωνόγλου- συνέντευξη στην ΕΡΑ: πρώτο θέμα το νερό στη Χίο appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα