«Χρήματα για τα οδοιπορικά των γεωπόνων» ζητούν οι αγρότες

16:04 4/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Να δοθούν άμεσα τα οδοιπορικά που απαιτούνται για να ξεκινήσουν οι γεωπόνοι του ΕΛΓΑ τις εκτιμήσεις στις κατεστραμμένες καλλιέργειες από τη χαλαζόπτωση του Σαββάτου στην επαρχία Φαρσάλων ζητάει με ανακοίνωσή της η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων και οι αγροτικοί σύλλογοι των πληγεισών περιοχών.
Οι ζημιές φτάνουν στο 100% της παραγωγής που έχουν υποστεί καλλιέργειες βαμβακιού, καλαμποκιού, φασολιών και τομάτας στα δημοτικά διαμερίσματα Αγ. Γεωργίου, Βρυσιών, Κατωχωρίου, Ανωχωρίου του δήμου Φαρσάλων.

Επίσης ζητάνε να

αποζημιωθεί στο 100% η ζημιά που υπέστησαν οι καλλιέργειες και να δοθούν έγκαιρα τα χρήματα αφού οι αγρότες δεν έχουν άλλο εισόδημα για να καλύψουν τα έξοδα και τις ανάγκες τους.
Μεταξύ των θεμάτων που προβάλλουν είναι να παραμείνει ο ΕΛΓΑ κρατικός φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% για όλα τα ζημιογόνα φυσικά αίτια και τις νόσους για ζημιές στην φυτική και ζωική παραγωγή αλλά και στο κεφάλαιο.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως και η προηγούμενη των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν έχουν δώσει ούτε ένα ευρώ στον ΕΛΓΑ από το 2011 παρότι υποχρεούνται να καλύπτουν τουλάχιστον το 20% του προϋπολογισμού του. Και σαν να μην έφτανε αυτό δεν καλύπτει τα οδοιπορικά των εκτιμητών του ΕΛΓΑ με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνουν εκτιμήσεις για μια σειρά από ζημιές και να μην αποζημιώνονται οι αγρότες.

Keywords
Τυχαία Θέματα