Χρ. Τριαντόπουλος: Σημαντικό να είμαστε δίπλα στον Έλληνα παραγωγό

15:02 14/8/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη Νέα Αγχίαλο και το Κρόκιο επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Χρ. Τριαντόπουλος μαζί με το αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ, Νίκο Δούκα και συνομίλησαν με τους αμπελουργούς και αγρότες που η πρωτοφανής κακοκαιρία προκάλεσε προ ημερών σοβαρές καταστροφές στις καλλιέργειες τους.

«Μάλιστα, έγινε επιτόπια καταγραφή των ζημιών στην περιοχή από τον ΕΛΓΑ, η ανταπόκριση του

οποίου ήταν άμεση, λαμβάνοντας υπόψη την έντονη ανησυχία των παραγωγών της περιοχής, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις οι καταστροφές σε αμπέλια, ελαιώνες, αμυγδαλιές και άλλες καλλιέργειες ήταν σημαντικές. Κατά τη διάρκεια της αυτοψίας στην περιοχή, είχαμε εποικοδομητική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, καθώς και με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τριαντόπουλος.

Ο κ. Τριαντόπουλος επισκέφτηκε εκ νέου τις πληγείσες περιοχές την Πέμπτη, αυτή τη φορά μαζί με τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Νίκο Δούκα, και δήλωσε σχετικά: «Σε αυτό το πλαίσιο, συζητήσαμε με τους αγρότες της περιοχής για τα προβλήματα που προέκυψαν, αλλά και τις λύσεις για αυτά, ενώ οι αγρότες και παραγωγοί είχαν την ευκαιρία να θέσουν μια σειρά από ζητήματα που σχετίζονται με τον ΕΛΓΑ (και όχι μόνο) και να λάβουν απαντήσεις».

Σε συνέχεια της επίσκεψης του κ. Τριαντόπουλου και του κ. Δούκα στις αγροτικές περιοχές και της συνεργασίας που είχαν με τους παραγωγούς, ακολούθησε επίσκεψη στον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Ν. Αγχιάλου, όπου ο Πρόεδρος, κ. Ιωάννης Κίτσιος, και μέλη του ΔΣ του συνεταιρισμού είχαν αναλυτική συζήτηση με τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ για ζητήματα που απασχολούν τους τοπικούς παραγωγούς. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΕΛΓΑ με τους αγρότες της περιοχής είναι σημαντική η συνεισφορά των Αντιδημάρχων Βόλου κ. Γεώργιου Πράττου και κ. Μιχάλη Καπουρνιώτη για τη διευθέτηση ζητημάτων στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι μία ημέρα πριν, την Τετάρτη, πιστώθηκαν περίπου 67 εκατ. ευρώ στους δικαιούχους αγρότες για να καλυφθούν οι ζημιές που υπέστησαν στο προηγούμενο έτος, αλλά και στις αρχές του τρέχοντος έτους. Επιταχύνθηκε, έτσι, μία διαδικασία, η οποία συνήθως ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο. Προς αυτή την κατεύθυνση συνέβαλε, έπειτα από απόφαση του Πρωθυπουργού, το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο πίστωσε στον ΕΛΓΑ περίπου 35 εκατ. ευρώ, κάτι που βοήθησε τον οργανισμό να απελευθερώσει κεφάλαια για τις αποζημιώσεις.

 

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα