Χρ. Μπουκώρος:Ανεκμετάλλευτος ο υπερβαρικός θάλαμος του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου

21:03 1/4/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένα πολύ σημαντικό και ιδιαίτερα ακριβό ιατρικό μηχάνημα, ο θάλαμος υπερβαρικής ιατρικής παραμένει ανεκμετάλλευτος, εδώ και χρόνια, στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, σύμφωνα με γιατρούς και ασθενείς που χρήζουν της συγκεκριμένης θεραπείας. Το ζήτημα αυτό φέρνει στη Βουλή ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας, ζητώντας την αξιοποίηση του εξειδικευμένου ιατρικού μηχανήματος, προς όφελος των ασθενών.

Όπως επισημαίνει στην ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας, «Ο υπερβαρικός θάλαμος

του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, ο οποίος αποτελεί δωρεά του Νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» της Θεσσαλονίκης, παραμένει αναξιοποίητο, ελλείψει προσωπικού, τη στιγμή που θα μπορούσε να αποτελεί ένα πολύτιμο ιατρικό εργαλείο για την αντιμετώπιση πολλών παθήσεων.

Η θεραπεία υπερβαρικού οξυγόνου ενδείκνυται για την αντιμετώπιση της νόσου των δυτών, συγχρόνως όμως αποτελεί την ενδεδειγμένη θεραπεία για την αντιμετώπιση διαφόρων άλλων οξειών και χρόνιων παθήσεων, μεταξύ των οποίων αγγειοπάθειες και δερματολογικές παθήσεις. Αξίζει μάλιστα να επισημανθεί ότι οι θεραπείες υπερβαρικής ιατρικής για δερματολογικές παθήσεις, σε ιδιωτικές κλινικές, είναι ιδιαίτερα κοστοβόρες.

Είναι απαραίτητο να τεθεί σε λειτουργία ο υπερβαρικός θάλαμος στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, καθώς θα αποτελεί τον μοναδικό στη Θεσσαλία, ενώ αναμένεται να επιδράσει θετικά στην ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού, που βρίσκεται ήδη σε άνθιση τα τελευταία χρόνια.

Είναι λυπηρό, ασθενείς να εξαναγκάζονται σε μετακινήσεις, προκειμένου να λάβουν την ενδεδειγμένη θεραπεία του υπερβαρικού οξυγόνου. Εξάλλου, ειδικευμένοι ιατροί κατάλληλοι για τη στελέχωση της μονάδας υπάρχουν στην Ελλάδα και είναι κρίμα να μην αξιοποιούνται».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα