Χωρίς νερό παραμένει το κέντρο της Θεσσαλονίκης

13:47 12/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Χωρίς νερό είναι από τα ξημερώματα μεγάλο μέρος της κεντρικής Θεσσαλονίκης, ολόκληρο το ιστορικό κέντρο αλλά και περιοχές λίγο δυτικότερα, λόγω θραύσης κεντρικού ωθητικού αγωγού, στη συμβολή της οδού Δωδεκανήσου με την Εγνατία. Ειδικότερα, η βλάβη, που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, επηρεάζει την περιοχή του ΦΙΞ (26ης Οκτωβρίου), την πλατεία

Δημοκρατίας (Μοναστηρίου, Αναγεννήσεως και παρακείμενες οδούς) και το τετράγωνο του κέντρου από 26ης Οκτωβρίου, Αγίου Δημητρίου, Εθνικής Αμύνης και παραλιακή λεωφόρο Νίκης.
Νωρίτερα, το πρόβλημα επηρέασε, επίσης, τις Σαράντα Εκκλησιές, την Τριανδρία και την Άνω Τούμπα, λόγω πτώσης της στάθμης στη δεξαμενή των Σαράντα Εκκλησιών, ωστόσο αντιμετωπίστηκε στη συνέχεια με υδροδότηση από άλλη δεξαμενή.
Τα συνεργεία της ΕΥΑΘ εργάζονται ακατάπαυστα προκειμένου να επιδιορθώσουν τη βλάβη από τη 1 το πρωί. Για την αποκατάσταση της υδροδότησης χρειάστηκε και η συνδρομή συνεργείων της ΔΕΗ, καθώς, γύρω από τον αγωγό υπήρχαν αρκετά καλώδια μέσης τάσης (20.000 Volt).
Σύμφωνα με νεώτερες εκτιμήσεις της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης, η υδροδότηση αναμένεται να αποκατασταθεί γύρω στις 17.00 το απόγευμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα