Χωρίς δασκάλους τάξεις σχολείων στη Λέσβο λόγω αδειών ειδικού σκοπού – Στο σπίτι μαθητές στο Πλωμάρι

12:04 2/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Χωρίς δασκάλους παραμένουν τάξεις δημοτικών σχολείων στη Λέσβο καθώς εκπαιδευτικοί ζήτησαν και έλαβαν άδειες ειδικού σκοπού όπως δικαιούνται ενώ οι θέσεις αυτές δεν καλύφθηκαν εγκαίρως. Πρόκειται για δύο κενά στο 1ο δημοτικό σχολείο Μυτιλήνης, ένα κενό στο δημοτικό του Χάλικα και δύο κενά στο 3ο δημοτικό σχολείο Πλωμαρίου. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από το Υπουργείο η προϊσταμένη πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λέσβου Κατερίνα

Στρατάκη μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα  υπάρχει εικόνα για το πότε θα καλυφθούν τα κενά αυτά. Όπως σημειώνει η κ. Στρατάκη στις περισσότερες περιπτώσεις καλύφθηκαν τα κενά από εκπαιδευτικούς ολοημέρων ή άλλων κατηγοριών, στο Πλωμάρι όμως τα παιδιά παραμενουν στο σπίτι.

Ωστόσο ο σύλλογος γονέων του 3ου δημοτικού σχολείου Πλωμαρίου διαμαρτύρεται έντονα και τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι ενώ τα κενά αυτά ήταν εν γνώσει του Υπουργείου Παιδείας από τις 9 Σεπτεμβρίου , μέχρι τις 21 του μήνα που άνοιξαν τα σχολεία στη Λέσβο δεν φρόντισαν να καλυφθούν αλλά ούτε και δύο εβδομάδες μετά που τα παιδιά παραμένουν στο σπίτι.

Αυτές τις δύο εβδομάδες οι μαθητές της Β και της Ε τάξης κάνουν μάθημα με τηλε-εκπαίδευση αλλά ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και οι γονείς των παιδιών των δύο τάξεων σημειώνουν ότι δεν είναι δίκαιο για τα παιδιά αυτά που έχασαν μισή χρονιά πέρυσι, να παραμένουν εκτός σχολικής αίθουσας την ώρα που το υπουργείο γνώριζε ‘ότι κάποιοι εκπαιδευτικοί θα πάρουν άδεις ειδικού σκοπού και δεν φρόντισε να έχει εφεδρείες, ενώ κάποια από αυτά τα παιδιά έχουν αδυναμία πρόσβασης στην τηλε-εκπαίδευση.

Ο διευθυντής μάλιστα του 3ου δημοτικού σχολείου Πλωμαρίου, το απόγευμα , οικειοθελώς διδάσκει μαθηματικά και γλώσσα στα παιδιά των δύο αυτών τάξεων για να καλύψει κάποια κενά.

Αυτό όμως δεν είναι λύση σημειώνουν οι γονείς και απαιτούν δασκάλους στο σχολειό των παιδιών τους.

 

The post Χωρίς δασκάλους τάξεις σχολείων στη Λέσβο λόγω αδειών ειδικού σκοπού – Στο σπίτι μαθητές στο Πλωμάρι appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα