Χωρίς απόφαση το Συμβούλιο Εφετών στο αίτημα του Λ. Μπόμπολα

14:50 20/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το αίτημα έκδοσης του επιχειρηματία, Λεωνίδα Μπόμπολα, στην Κύπρο, για υπόθεση που αφορά μίζες που φέρονται να δόθηκαν για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κοσιης, εξετάστηκε σήμερα από το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας.

Το δικαστικό συμβούλιο ωστόσο δεν αποφάνθηκε σήμερα επί του αιτήματος,

αλλά διέκοψε για την επόμενη Τετάρτη, 25 Μαίου 2016 όποτε αναμένεται και η πρόταση του εισαγγελέα και πιθανότητα η κρίση του Συμβουλίου Εφετών.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί στην Κύπρο αφορά καταγγελίες ότι η εταιρία HELECTOR, συμφερόντων του κ. Μπόμπολα, στην οποία είχε ανατεθεί έργο στον ΧΥΤΑ Πάφου, υπερχρέωνε από το 2008 έως το 2015 τον δήμο για τη διαχείριση των σκουπιδιών. Στα στοιχεία των κυπριακών δικαστικών Αρχών περιλαμβάνονται οι καταθέσεις πρώην συνεργατών του κ. Μπόμπολα, οι οποίοι φέρονται να ισχυρίζονται ότι ο επιχειρηματίας γνώριζε πως για το επίμαχο έργο στον δήμο Πάφου έγιναν δωροδοκίες αλλά και υπερτιμολογήσεις.

Η υπερασπιστική γραμμή του επιχειρηματία, όπως διατυπώθηκε στους εφέτες από τους συνηγόρους του, είναι πως ο κ. Μπόμπολας δεν πρέπει να εκδοθεί στις κυπριακές Αρχές, καθώς, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, οι πράξεις που του αποδίδονται, στη συντριπτική πλειοψηφία τους (πλην μίας), έχουν ως τόπο τέλεσης την Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας και ο ίδιος ο επιχειρηματίας ζήτησε να μην εκδοθεί στην Κύπρο και να δικαστεί στην Ελλάδα. «Ειμαι Έλληνας πολίτης και επιθυμώ να δικαστώ στη Ελλάδα για οικογενειακούς και επαγγελματικούς λόγους» τόνισε.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

The post Χωρίς απόφαση το Συμβούλιο Εφετών στο αίτημα του Λ. Μπόμπολα appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα