Χίος: Μικρή αύξηση στη ροή προσφύγων, 4 συμβάντα το Σαββατοκύριακο

11:42 20/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

153 πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν συνολικά στη Χίο, από τα ξημερώματα του Σαββάτου μέχρι λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Αντίθετα ήρεμα κύλησε, παρά τον καλό καιρό, το βράδυ μετά τα μεσάνυχτα μέχρι ξημερώματα Δευτέρας.

Δύο περιστατικά καταγράφηκαν στις Οινούσσες.
25 άτομα έφθασαν το βράδυ του Σαββάτου στη νησίδα Βάτος (των Οινουσσών) και άλλα 26 στις 9.45 το βράδυ της Κυριακής στην Παναγιά. Σε αυτό το δεύτερο συμβάν συνελήφθη και ο διακινητής, ένας 33χρονος τούρκος στην καταγωγή και αφού ενεπλάκη

σκάφος του Λ.Σ-Ελλ.Ακτ..

Επίσης το πρωί του Σαββάτου, 6.40 περίπου, 38 πρόσφυγες και μετανάστες βγήκαν με λέμβο στην περιοχή Μουριά του Βροντάδου.

Ενώ την ίδια ώρα περίπου, στον εντοπισμό και τη διάσωση 64 προσφύγων-μεταναστών προχώρησε το πλήρωμα του πλωτού σκάφους της δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης »ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2017».

Σε λέμβο στη θαλάσσια περιοχή της Αγίας Ελένης εντοπίστηκαν οι παραπάνω πρόσφυγες , οι οποίο και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Χίου.

Στον αντίποδα αυτών που ήρθαν στο νησί, από τις 13 μέχρι και 19 Μαρτίου αναχώρησαν με πλοία της γραμμής για την ηπειρωτική Ελλάδα 111 άτομα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμεναρχείου Χίου, στο νησί βρίσκονται μέχρι το πρωί της Δευτέρας 2.483 πρόσφυγες και μετανάστες. Και αυτό αφού αφαιρεθούν όσοι ταξιδεύουν με τα πλοία της γραμμής στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Ετσι εξηγείται και γιατί σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου στη Χίο βρίσκονται σήμερα Δευτέρα 3.515 άτομα. Μιας και εκτός των περιπτώσεων όπου γίνεται μεταγωγή προσφύγων- μεταναστών, η αστυνομία δεν καταγράφει τις νόμιμες μετακινήσεις ακτοπλοϊκώς ή αεροπορικώς.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα