Χίος: Φορείς στο πλευρό του τυπογράφου Γ. Παληού για αποτροπή πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας- συγκέντρωση υπογραφών

15:05 15/4/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Κάλεσμα στα μέλη της αλλά και σε κάθε πολίτη απευθύνει η Ομοσπονδία ΕΒΕ για συμμετοχή στη σύσκεψη, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χίου, την Τετάρτη 17 Απριλίου στις 7.00 μ.μ. για τη δημιουργία ενός σχεδίου δράσης για την προστασία της κατοικίας του μέλους της Ομοσπονδίας, ιδιοκτήτη του τυπογραφείου και εκδόσεων «αλφα πι», Γιάννη Παληού.
Την προηγούμενη εβδομάδα ο τυπογράφος Γιάννης Παληός δημοσιοποίησε το πρόβλημα, που

δεν είναι μόνο δικό του αλλά και άλλων δανειοληπτών, για τον κίνδυνο κατάσχεσης της πρώτης του κατοικίας, μετά την κοινοποίηση μέσω δικαστικού επιμελητή για τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Νοεμβρίου 2019.
Κάνοντας γνωστό ότι σε διαδικτυακή πλατφόρμα ήδη συγκεντρώνονται υπογραφές στήριξής του (οι οποίες υπογραφές δεν δημοσιοποιούνται), παρουσιάζει το χρονικό πως σε μια διαρκώς ακμάζουσα επιχείρηση ξεκίνησαν τα προβλήματα στην Ελλάδα των μνημονίων από το 2012 και μετά. Σημειώνει δε ότι, παρόλα τα προβλήματα φρόντισαν να είναι εντάξει οι υποχρεώσεις της εταιρείας προς εργαζόμενους, ασφαλιστικά ταμεία, δημόσιο και προμηθευτές.

Το Μάιο του 2013 πέτυχαν με συμπαραστάτη σύσσωμη την τοπική κοινωνία , την έκδοση απόφασης του Πρωτοδικείου Χίου που έκρινε την Προσωρινή Διαταγή κατάσχεσης του οικοπέδου όπου είχαν στον προγραμματισμό την ανέγερση επαγγελματικής στέγης ως παράνομη και καταχρηστική. Λίγους μήνες μετά, Σεπτέμβριο 2013, πεθαίνει από ανακοπή καρδιάς ο αδερφός του Γιάννη Παληού και συνέταιρος στην επιχείρηση Αντώνης Παληός. Για να φτάσουμε τις 29 Μαρτίου 2019 όπου δικαστικός επιμελητής κοινοποιεί την κατάσχεση του σπιτιού τους. .. Όπως επισημαίνει ο Γιάννης Παληός, «…στη Χίο ΚΑΝΕΝΑΣ συμβολαιογράφος και δικαστικός επιμελητής δεν προχωρά σε τέτοιες εκτελέσεις, μόνο ένα γραφείο στη Μυτιλήνη έχει συναινέσει».

«Όλοι εσείς που τίµια και µε καθηµερινό αγώνα προσπαθείτε να κρατήσετε τις επιχειρήσεις σας, συνταχθείτε µαζί µου. Δεν είµαστε απατεώνες. Δεν είµαστε τζογαδόροι. Δεν είµαστε µπαταξήδες. Αγωνιζόμαστε για τη ζωή που μας αξίζει!», σημειώνει και καλεί στη στήριξη μέσω της συγκέντρωσης υπογραφών.

Καλέσματα- Στηρίξεις
Εκτός της Ομοσπονδίας ΕΒΕ, που καλεί στη συγκέντρωση κάνοντας συγκεκριμένες προτάσεις για την προστασίας της πρώτης κατοικίας, συμπαραστέκονται στον Γιάννη Παληό:
Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Χίου, που έχει ήδη εκδώσει ομόφωνο ψήφισμα συμπαράστασης.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Σταμάτης Καρμάντζης, κάνοντας γνωστό ότι θα εισηγηθεί στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο για την έκδοση σχετικού Ψηφίσματος.


Επίσης τα στελέχη της Λαϊκής Συσπείρωσης, Σταύρος Τάσσος, βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, Σκούφαλος Μάρκος Δημοτικός Σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Χίου, Αμπαζής Γιώργης και Φραγκούλης Κυλαδίτης, υποψήφιοι Σύμβουλοι στην Περιφέρεια και στο Δήμο Χίου αντίστοιχα, πραγματοποίησαν την περασμένη Παρασκευή στο κεντρικό κατάστημα της τράπεζας στη Χίο· με αφορμή το κατασχετήριο της μοναδικής κατοικίας του Γιάννη Παληού, λόγω του δανείου που αδυνατεί να αποπληρώσει.
Εξάλλου, «η ΕΓ του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ, υψώνει φωνή συμπαράστασης και αντίστασης για την προστασία από τις τραπεζικές κατασχέσεις.
Σήμερα ο Γιάννης αύριο 100.000 άλλοι όπως προϋπολογίζονται οι πλειστηριασμοί για το επόμενο διάστημα», σημειώνεται μεταξύ άλλων στο δελτίο τύπου.
Ακόμα η Λαϊκή Ενότητα – Μέτωπο Ανατροπής Χίου με δελτίο τύπου δηλώνει τη συμπαράσταση στο Γιάννη Παληό αλλά και σε κάθε πολίτη που θα βρεθεί σε ανάλογη θέση.

The post Χίος: Φορείς στο πλευρό του τυπογράφου Γ. Παληού για αποτροπή πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας- συγκέντρωση υπογραφών appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα