Χίος: Ειδική συνεδρίαση για τα ΑμεΑ ζητά η ΣυμμαΧία Αξιών

15:06 7/12/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Εθνική και Παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, ο δημοτικός συνδυασμός στο Δήμο Χίου “ΣυμμαΧία Αξιών”, κατέθεσε αίτημα για την πραγματοποίηση μονοθεματικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Χίου.
Στο πλαίσιο αυτού του αιτήματος η ΣυμμαΧία προτείνει την συζήτηση επί ενδεικτικών θεμάτων, όπως η συγκρότηση μόνιμης δημοτικής επιτροπής για θέματα ΑΜΕΑ, που θα προτείνει λύσεις, θα κατηγοριοποιεί τα προβλήματα, θα θέτει προτεραιότητες και θα ελέγχει την εφαρμογή της δημοτικής πολιτικής

επί αυτών, καθώς επίσης και μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν τα Άτομα με Αναπηρία.

«Αναλάβαμε σήμερα την πρωτοβουλία να αποστείλουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αίτημα για την πραγματοποίηση ειδικής μονοθεματικής συνεδρίασης και ζητάμε από τους συναδέλφους των άλλων δημοτικών παρατάξεων να στηρίξουν ως κοινή μας αγωνία την πρόταση αυτή”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της παράταξης Κώστας Τριαντάφυλλος.

“Η ενασχόληση μας με τα θέματα των ΑμεΑ δεν μπορεί να εξαντλείται την 3η Δεκεμβρίου κάθε χρόνο. Το επίπεδο προσβασιμότητας, κυρίως στην πόλη και δευτερευόντως στα χωριά μας δεν μας τιμά. Απαιτείται μία διαρκής δημοτική παρακολούθηση και εγρήγορση για την πρόταση λύσεων με συμμέτοχους τους φορείς των ΑμεΑ και όχι χωρίς αυτούς.

Περισσότερο όμως απαιτείται ο διαρκής έλεγχος, από μια μόνιμη επιτροπή με συμμετοχή φορέων, δημοτικών συμβούλων και προσωπικοτήτων, ότι όλα όσα αποφασίζουμε τηρούνται και εφαρμόζονται. Μόνο έτσι μπορεί η πόλη και τα χωριά μας επιτέλους να αποκτήσουν τα στοιχεία εκείνα προσβασιμότητας που θα μας τιμούν ως πολίτες και αιρετούς», κατέληξε ο κ. Τριαντάφυλλος.

The post Χίος: Ειδική συνεδρίαση για τα ΑμεΑ ζητά η ΣυμμαΧία Αξιών appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα