Χίος: Αντιφασιστική πορεία απάντηση στην εκδήλωση της Χρυσής Αυγής

12:07 16/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με αντιφασιστικά- αντιρατσιστικά συνθήματα και με ιδιαίτερη αναφορά στον Παύλο Φύσσα, 150 περίπου διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία προς το ξενοδοχείο όπου και έγινε η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής.

Οι διαδηλωτές με πορείες συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα Πλαστήρα, μία ώρα περίπου πριν ξεκινήσει η εκδήλωση

του ακροδεξιού κόμματος, με ομιλητές τους βουλευτές Ηλία Κασιδιάρη και Γιάννη Λαγό.

Στο ύψος όμως του πρώην ξενοδοχείου Ξενία, μία κλούβα των ΜΑΤ είχε αποκλείσει το δρόμο, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις καθώς και δύο διμοιρίες των ΜΑΤ είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή.

Παρά τις διαβεβαιώσεις των διαδηλωτών -που είχαν ανταποκριθεί στο κάλεσμα της επιτροπής Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες «Λάθρα;» και της Λαϊκής ενότητας-, για ειρηνική πορεία· η ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου δεν επέτρεψε να περάσει η πορεία μπροστά από το ξενοδοχείο.

Μάλιστα έγινε προσπάθεια να φθάσουν στο ξενοδοχείο μέσω της παραλίας, όμως και εκεί αναπτύχθηκαν πλήρως εξοπλισμένες άντρες των ΜΑΤ με αποτέλεσμα οι συγκεντρωμένοι με πορεία μέσω της Προκυμαίας να φθάσουν έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής φωνάζοντας συνθήματα και να τελειώσει εκεί η κινητοποίηση.

Στο ξενοδοχείο «Ελληνικό Κάστρο» μικρή ήταν τελικά η προσέλευση των Χιωτών που πήγαν να παρακολουθήσουν την ομιλία των δύο βουλευτών της Χρυσής Αυγής με θέμα το «λαθρομεταναστευτικό» όπως το όρισαν οι ίδιοι. Μερικές δεκάδες οι παραβρεθέντες, ενώ όρος των διοργανωτών για τους δημοσιογράφους ήταν να μην τραβήξουν φωτογραφίες και βίντεο παρά μόνο από το πάνελ των ομιλητών, κάτι που έγινε δεκτό από ένα μόνο τοπικό μέσο.

Keywords
Τυχαία Θέματα