Χίος: Αντιδρούν στην επαναλειτουργία Κέντρου Κράτησης στο Μυρσινίδι

11:24 13/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την αντίθεσή τους στην επαναλειτουργία του Κέντρου Κράτησης Μυρσινιδίου ως χώρου κράτησης των παραβατικών προσφύγων και μεταναστών, εξέφρασαν οι σύμβουλοι στο τοπικό συμβούλιο του Βροντάδου.

Την ίδια ώρα που συνεδρίαζε το συμβούλιο, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έως και 200 ατόμων έξω από το κοινοτικό κατάστημα και στην πλατεία του Αφανή Ναύτη.

Κλείνοντας και για λίγο διάστημα το δρόμο, σαν ένδειξη διαμαρτυρίας, οι κάτοικοι εναντιώθηκαν στην πρόσφατη πρόταση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής. Ένταση επικράτησε όταν ο δημοτικός σύμβουλος της ΛΑΣ

Μάρκος Σκούφαλος τους ζήτησε να μεταφέρουν αυτή την αντίθεσή τους και εντός της αίθουσας που συνεδρίαζε το τοπικό συμβούλιο.

Απαντήσεις σε ερωτήσεις συμβούλων αλλά και πολιτών έδωσε ο αστυνομικός διευθυντής Χίου Δημήτρης Αυγερινός. Τόνισε ότι ο χώρος θα είναι καλά φυλασσόμενος και ότι θα ενισχυθούν οι δυνάμεις της αστυνομίας για τη φύλαξή του. Το τελευταίο το ανέφεραν και οι κύριοι Κάρμανζτης και Βουρνούς κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου.

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Πυλιώτης

Keywords
Τυχαία Θέματα