Χιονίζει ακατάπαυστα σε όλη τη Μαγνησία

07:25 10/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στα λευκά έχει ντυθεί η Μαγνησία όπου χιονίζει ακατάπαυστα από χθες στις 8 το βράδυ. Οι δρόμοι είναι ανοιχτοί αλλά με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ακόμη και σε σημεία μέσα στην πόλη του Βόλου, όπου ανοιχτές είναι οι κεντρικές οδικές αρτηρίες. Τα σχολεία είναι κλειστά και η πόλη χωρίς νερό σε μεγάλο μέρος, καθώς η ΔΕΥΑΜΒ προέβη ακόμη και σε διακοπές κατά τη διάρκεια της νύχτας για να αντιμετωπίσει την υπερκατανάλωση. Το δίκτυο θα είναι και πάλι σε πλήρη πίεση γύρω στις 11π.μ. όπως

ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου ο πρόεδρος της επιχείρησης Απ. Γαλάτης ενώ από το απόγευμα θα γίνουν και πάλι διακοπές και οι πολίτες θα πρέπει να φροντίσουν να συγκεντρώσουν νερό για τις απαραίτητες ανάγκες τους.

Το κύμα χιονιά έχει πλήξει περισσότερο την ανατολική Μαγνησία όπου σε χωρά όπως το Πουρί έπεσε νέο χιόνι πάνω από μισό μέτρο ενώ χιονίζει και στις Σποράδες όπου τα προβλήματα είναι μεγαλύτερα. Νέο κύμα αναμένεται από το βράδυ αλλά από τα δυτικά αυτή τη φορά, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη. Παντού επιχειρούν μηχανήματα και γίνονται ρίψεις αλατιού.

Οι κεντρικοί δρόμοι στο Πολεοδομικό Συγκρότημα είναι ανοιχτοί, ενώ η ένταση της χιονόπτωσης αναμένεται μεγαλύτερη μετά τις οκτώ το πρωί. Οι δρόμοι προς τις περιφερειακές ενότητες ανατολικά του Βόλου θα γίνει προσπάθεια να ανοίξουν αργότερα μέσα στην ημέρα. Τα δρομολόγια του αστικού ΚΤΕΛ γίνονται κανονικά μέσα στην πόλη, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες της αντιδημάρχου Καθαριότητας και υπεύθυνης πολιτικής προστασίας κ. Καντόλα.

Η αποκομιδή στο Βόλο γίνεται κανονικά αλλά αργότερα στη Ν. Ιωνία και περιφερειακά.

Ανακοίνωση του Δήμου Βόλου για την κατάσταση στην πόλη

Συνεχίζεται και αυτή την ώρα, 8.30 πρωί της Τρίτης, όπως καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, η προσπάθεια του μηχανισμού του Δήμου Βόλου, προκειμένου να κρατηθούν ανοιχτές οι βασικές οδικές αρτηρίες της πόλης, μετά την ακατάπαυστη πολύωρη δυνατή χιονόπτωση και τις συνεχιζόμενες πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν.

Σαράντα και πλέον μηχανήματα με το αντίστοιχο προσωπικό επιχειρούν σε διάφορα σημεία της πόλης. Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών στο δύσκολο έργο του αποχιονισμού και τους προτρέπουμε να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, κυρίως με τα δικά τους οχήματα. Χάρις στις προσπάθειες που καταβλήθηκαν τα δρομολόγια του αστικού ΚΤΕΛ εκτελούνται κανονικά στις περισσότερες γραμμές, ενώ και τα ταξί και τα ΙΧ κυκλοφορούν σε όλη την πόλη χωρίς αλυσίδες, συνεπώς δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας ή πανικού.

Στη διάρκεια της ημέρας οι εργασίες θα συνεχιστούν με την ίδια και μεγαλύτερη ένταση και ελπίζουμε ότι σε λίγες ώρες η πόλη θα έχει επανέλθει σε ομαλούς ρυθμούς.

Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες η κυκλοφορία

Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων περιφερειακά, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας. Οι δρόμοι στο νομό είναι ανοιχτοί, αλλά η κυκλοφορία γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Ανοιχτή η ΠΑΘΕ

Ανοιχτή είναι η εθνική οδός ΑθήναςΘεσσαλονίκης, στο κομμάτι της Μαγνησίας, αν και σε ορισμένα σημεία χιονίζει. Όπως έγινε γνωστό στα σημεία που υπάρχει πρόβλημα ενεργούν αποχιονιστικά μηχανήματα της αυτοκινητόδρομος Αιγαίου και δεν υπάρχει πρόβλημα διέλευσηςτων αυτοκινήτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα