Χιόνια και πολικές θερμοκρασίες έφερε ο «Τηλέμαχος»-Επί ποδός ο κρατικός μηχανισμός-Μέτρα από την Τροχαία (video)

15:41 7/1/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Νέο κύμα κακοκαιρίας βρίσκεται σε εξέλιξη, με βασικά χαρακτηριστικά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, τις χιονοπτώσεις σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο, κυρίως στα ανατολικά της χώρας, και τους θυελλώδεις βοριάδες θα έχει μικρή διάρκεια, αλλά τα φαινόμενα αναμένεται να έχουν μεγάλη ένταση. Πρόσκαιρη βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης, ενώ νέα κακοκαιρία αναμένεται από την Τετάρτη με βροχές και νοτιάδες. Πολλές περιοχές

παραμένουν αποκλεισμένες τόσο στη Βόρεια Ελλάδα όσο και στην κεντρική χώρα, με το χιόνι να φθάνει τα δύο μέτρα. Στην Αττική σημειώνεται χιονόπτωση στα βόρεια προάστια. Εχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην λεωφόρο Διονύσου από το ύψος του γηπέδου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Άγιο Πέτρο ενώ με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Θήβας. Κλειστή η περιφερειακή οδός Πεντέλης και η λεωφόρος Πάρνηθας ενώ απαγορεύεται η κίνηση των φορτηγών προς Λαμία από τα διόδια Αφιδνών και πάνω και στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Θηβών. Κλειστοί παραμένουν επαρχιακοί δρόμοι στα όρια του νομού Θεσσαλονίκης, χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές της συμπρωτεύουσας. Κλειστά αύριο Τρίτη τα σχολεία σε αρκετές περιοχές της επικράτειας.

Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός

Το τρίτο στη σειρά κύμα κακοκαιρίας που χτυπά τη χώρα μας. Ποιος είναι ο σχεδιασμός για την αντιμετώπιση αυτού του χιονιά αλλά και του παγετού. Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης μιλά στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα